Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija v žepu

Vodnik za male popotnike in velike radovedneže
Vojmir Tavčar, Mitja Tretjak
Slovenija v žepu
20,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založništvo tržaškega tiska
Leto izdaje 2013
ISBN 978-88-7174-166-6
Leto izdaje izvirnika 2013
Ilustracije Chiara Sepin
Urejanje Mitja Tretjak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
256 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenija v žepu - Vodnik za male popotnike in velike radovedneže je čisto poseben in izjemno pisan pripomoček za popestritev izletov in potepanj po Sloveniji je namenjen predvsem nekoliko starejših otrokom in najstnikom (od 9. do 14. leta), ki so že prerasli obstoječe otroške vodnike, a jih hkrati literatura za odrasle še ne pritegne.

Glavna junaka vodnika sta Nastja in Matej, mlada popotnika, ki želita na družinskih izletih doživeti veliko novega, predvsem pa ogromno zanimivega. Pri odkrivanju znanih, a tudi skritih kotičkov Slovenije zato potrebujeta priročno gradivo, ki bi ju navdušilo nad načrtovanjem novih potepanj, a žal se tu zalomi: otroške knjige sta prerasla, ostali vodniki »za odrasle« pa jima niso vedno zanimivi. Nastja in Matej sta namreč vešča uporabnika svetovnega spleta, najraje prebirata kratka besedila, zgodbe o velikih ljudeh in stare legende, zanimajo ju dosežki, posebnosti, številke, tehnične vragolije in še posebno kraji, kjer lahko kaj počneta in doživita tudi brez staršev.

»Sta pa tudi najstniško radovedna in iznajdljiva, zato znata ob pravem trenutku zavihati rokave in sama poskrbeti zase,« je zapisano v vodniku. »Nastja in Matej sta se zato odločila kar sama napisati vodnik: zbrala sta raznolike turistične informacije, fotografije najlepših krajev, naslove spletnih strani za kasnejše branje, takšne in drugačne ugotovitve, komentarje, misli … Skratka vse, kar jima je padlo na pamet na poti ali v času priprave na izlet. Vse to sta pisala, risala, spenjala in lepila v beležko, ki se je počasi polnila in sproti postajala arhiv spominov in namigov za vrstnike, ki bi se tako kot onadva radi podali na nepozabno pot.«

Nastala je tako zgoščena in pisana žepnica, primerna za male, a zahtevne popotnike in velike radovedneže, za katere bodo poti po Sloveniji le še navdušujoče in nikoli več dolgočasne.

Slovenija v žepu se na svojih 250 straneh predstavlja kot zapolnitev vrzeli v najstniški literaturi, kjer mladi bralci iščejo predvsem krajša besedila, veliko interaktivnih informacij in napotke za nadaljnjo raziskovanje. S knjigo lahko mladi popotniki načrtujejo izlete ali jo imajo pri sebi, ko bi v različnih slovenskih krajih radi izvedeli kaj več v zvezi z njihovo preteklostjo, posebnostmi in znamenitimi ljudmi, ki so tam živeli.

Za dinamično in barvito oblikovanje sta poskrbela Chiara Sepin (ilustracije) in Peter Ferluga (oblikovanje), ki sta slovenske bralce že navdušila s knjigami Škrobek kuha 1 in Škrobek kuha 2 ter Jem zdravo, živim zdravo. Izid knjige je finančno podprlo Ministrstvo za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Recenzija Bukla

Od 8 do 99 let je ena od oznak, ki določajo bralce in uporabnike tega izletniškega priročnika, druga pa doda, da gre za vodnik za male popotnike in velike radovedneže. To z drugimi besedami pomeni, da so izločeni samo tisti, ki še niso prav trdni v branju, in na drugem koncu tisti, ki niso več dovolj trdni na nogah, pa še ti smejo zraven, če je pri roki primerno spremstvo. Z množico fotografij, risb in kart ilustrirani vodnik po uvodni predstavitvi obkroži Slovenijo od jugozahoda prek jugovzhoda in severovzhoda do severozahoda, za konec pa uporabnike popelje še po Ljubljani. Avtorja spotoma opozarjata na naravne bisere, pomembne osebnosti in kulturno dediščino, pa tudi na kulinarične posebnosti, rekorde, skrite kotičke in številne drobne zanimivosti, ki naj pot – tudi s pomočjo več kot 200 internetnih povezav, kot je neizbežno v našem času – naredijo kar najbolj mikavno, kratkočasno in obenem poučno.

Iztok Ilich, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...