Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija v zgodbah

Darinka Kladnik
Slovenija v zgodbah
39,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-049-7
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije David Kladnik, Joco Žnidaršič

Tehnične lastnosti
trda vezava
26,5 x 21 cm
1.700 g
344 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
zgodovina
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Čeprav je izšlo že veliko knjig o Sloveniji, je ta nekaj prav posebnega. Povabila vas bo na potepanje po deželi, polni lepot, zanimivosti in skrivnosti. 77 v celoto povezanih samostojnih zgodb vam bo slovensko preteklost predstavilo nekoliko drugače – malce nostalgično, igrivo in iskrivo, s številnimi razkritimi drobnimi skrivnostmi, zanimivostmi in podatki o domovini, ki jih najbrž niste poznali.

Ali veste, na kateri slovenski železniški postaji ves čas stoji kovček? Kdo je bil znameniti slovenski pesnik na konju, kdo pa zaljubljena pisateljica, ki je umrla že pri 21-ih letih? Kdo sta slovenska Kajn in Abel? Kam segajo začetki slovenskega pivovarstva? Kje najdete muzeje na prostem?

• 77 nadvse zanimivih, berljivih, hudomušnih zgodb o znanih in manj znanih naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije in zamejstva, slovenskih osebnostih, krajevnih posebnostih, dejavnostih …
• knjiga, ki predstavlja neizmerno bogastvo, ki ga imamo pred nosom, a ga premalo poznamo
• z odličnim besedilom avtorice Darinke Kladnik ter fotografijami Davida Kladnika in Joca Žnidaršiča, ki sta v iskanju skritih krajev in kotičkov preromala vso Slovenijo

Recenzija Bukla

Angažirana in vsestranska ustvarjalka, upokojena novinarka Darinka Kladnik, je avtorica več kot petindvajsetih knjig, vodičev in katalogov, ki jih vse po malem povezuje njeno zanimanje za slovensko zgodovino in umetnost, pa naj govorimo o Sto usodah znanih Slovencev, fotomonografskih zgodbah Ljubljana z nostalgijo ali pa o Sto likovnikih na slovenskem. Tudi najnovejša fotografsko bogata monografija odpira vrata v zgodovino in vabi bralca, da se ustavi na določenih prelomnih trenutkih ali krajih, ki so še posebej pomembni za razmišljanje o preteklosti in prihodnost Slovenije. 77 samostojnih zgodb iz vseh slovenskih pokrajin tvori pripovedni in slikovni mozaik, na enem mestu zbrano bogato etnološko in arheološko dediščino na katero smo lahko Slovenci upravičeno ponosni. Vzemite knjigo v roke in preverite koliko skritih krajev in kotičkov opisanih v zgodbah sploh poznate.

Renate Rugelj, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...