Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Španska Jakobova pot

Od Pirenejev do Santiaga de Compostela in naprej do Finisterre in Muxíe
Cordula Rabe
Španska Jakobova pot
17,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-012-330-9
Naslov izvirnika Spanischer Jakobsweg
Prevod Peter Berden

Tehnične lastnosti
mehka vezava
226 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jakobova pot je ena najstarejših in največjih množičnih poti, ki že več kot tisoč let privlači romarje različnih ras, verskega prepričanja in starosti na svojevrstno telesno in duhovno doživetje. Vse bolj je priljubljena tudi med Slovenci, bodisi da se je lotijo peš ali s kolesom.

Knjižica je priročen žepni vodnik po 41 etapah poti od Pirenejev do Santiaga de Compostela in še dlje do Finisterre (\'konec sveta\') in Muxie na galicijski obali. Ponuja obilje informacij o infrastrukturi na poti, o oskrbi romarjev (prehrana, prenočevanje), o krajevnih prireditvah in kulinaričnih dobrotah in znamenitostih ter nasvete za čim boljše načrtovanje poti in opremo. Zelo prav bodo prišli tudi podrobni zemljevidi in višinski grafikoni.

Recenzija Bukla

V slovenščini že obstaja nekaj knjig o eni najbolj znanih romarskih poti, te pa so izpovedno potopisne ali pa turistično vodniške narave, a nemara je najnovejši, Španska Jakobova pot (izvirni izid 2012), že po svojem formatu in tudi vsebini najbolj primeren kot popotniški vodnik. Po Jakobovi poti romajo že več kot tisočletje in zadnja leta se število romarjev že bliža 200 tisoč letno, pri čemer velja dodati, da večina od teh prehodi »le« zadnjih sto ali dvesto kilometrov. Vsi, torej tudi tisti, ki se odpravijo po celotni, več kot 700 kilometrov dolgi poti (obstaja več različic) pa bodo v tem vodniku našli vse potrebne informacije, od vseh etap z vsemi različicami in reliefa poti, prek seznama prenočišč različnih cenovnih nivojev s telefonskimi številkami itn., do vseh potrebnih, priročnih in uporabnih informacij, ki popotnemu romarju lahko olajšajo to enkratno meditativno pot.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...