Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Svet v presežnikih

Karel Natek, Marjeta Natek
Svet v presežnikih
39,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-1928-9
Leto izdaje izvirnika 2012
Urejanje Barbara Zych

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 23,5 cm
1.710 g
239 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
turizem in vodniki
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Največji, najmogočnejši, najvišji, najdaljši, najbolj razširjeni, najveličastnejši …

Čudovita monografija o svetovnih rekordih, ki so delo naravnih sil ali človeških rok. V njej sta priznana slovenska strokovnjaka zajela tako \'naj\' celine, države, otoke, gore, slapove, ognjenike, puščave, jezera kot \'naj\' mesta, predore, mostove in jezike. Več kot 100 presežnikov je predstavljenih z izbranimi fotografijami in besedili, v katerih so prikazane njihove poglavitne značilnosti in posebnosti. Dodane so tudi preglednice s podatki in ponekod še zanimivosti, podrobnejši opisi ali citati.

Pred vami je razburljivo potovanje k čudesom našega planeta!

Recenzija Bukla

Redkokdaj v Sloveniji izide knjiga domačih avtorjev, ki ima širšo, da ne rečem globalno privlačnost in domet. Če nam je Tomo Jeseničnik pred štirimi leti predstavil knjižno Slovenijo v presežnikih, potem zdaj s podobnim konceptom dobivamo še knjižno izpeljanko, ki se je raztegnila na naš celoten planet, napisala pa sta jo Karel in Marjeta Natek, tudi avtorja monografije Države sveta. Bogato ilustrirana monografija vas v kompaktnem jeziku seznanja s presežki celin in oceanov, polotokov in otokov, gorstev in vrhov, ledenikov in puščav, ognjenikov in gejzirjev, jezer in rek, slapov in kanjonov, jam in brezen, narodnih parkov in mest, prometa in stavb ter jezikov in verstev. Ob tem posamezno poglavje ne postreže samo z največjim v svoji kategoriji, ampak tudi z nekaj naslednjimi, kar celotno knjigo in izbor postavi v širši in realnejši kontekst. Svet v presežnikih je knjiga za vse, ki jih zanimajo največje mere tega sveta.

Samo Rugelj, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...