Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z otroki po Namibiji

Janez Tekavc
Z otroki po Namibiji
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3546-6
Fotografije Janez Tekavc, Lucija Tekavc

Tehnične lastnosti
trda vezava
27,5 x 22 cm
141 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
turizem in vodniki
biografije in spomini
družina, vzgoja in izobraževanje

Povej naprej

O knjigi

Zbrali smo pogum in se vsi skupaj odpravili po Namibiji. Družina petih članov, z otroki starimi sedem, enajst in štirinajst let. Potovali smo od najstarejše puščave Namib do vodne gore Waterberg. Srečali smo gore peska, ki so postale naš najlepši tobogan, in celo vrsto živali, ki so nam dovolile, da smo jih za hip obiskali na njihovem domu. Pred vami so utrinki te poti. Vsaka pot v daljne kraje in vsaka knjiga je predvsem pot k samemu sebi, k temu, da ne pozabimo, da je svet čudež, in da ne izgubimo sposobnosti čudenja.

Recenzija Bukla

Južnoafriška država je nekega zimskega popoldneva čisto premamila slovensko družino. Medtem ko je zunaj pritiskal januarski mraz, je Namibija obljubljala afriško pravljico. Petčlanska družina z otroki, starimi sedem, enajst in štirinajst let, se je odločila, da je to izkušnja, ki jo morajo preživeti skupaj. Neskončna prostranost, ki jih je presenetila ob pristanku, jih ni ustavila – po prašnih namibijskih cestah so se odpeljali do narodnega parka Sossusvlei, najstarejše puščave Namib, ki je na fotografijah prestavljena v vsej svoji veličini, do Zaliva kitov in vodne gore Waterberg. Dogodivščine, ki so se jim pripetile na dolgi poti, so opisane hudomušno, hkrati pa so temeljito predstavljene naravne znamenitosti, flora in favna ter prijazni domačini in njihovi običaji. Vsekakor potopis, ki bo premamil družine, da se opogumijo in skupaj odpravijo svoji pustolovščini naproti.

Vanja Jazbec, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...