Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z znanjem na potovanje

Bližnji Vzhod, Evropa, Uganda in Solomonski otoki
Bogomil Ferfila
Z znanjem na potovanje
39,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Fakulteta za družbene vede
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-235-337-7

Tehnične lastnosti
trda vezava
954 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

V novi knjigi iz obsežne zbirke z naslovom Svet na dlani avtor analizira sodobni svet v primerjalni perspektivi preko analize posameznih držav oziroma regij sveta. V prvih sedmih knjigah omenjene zbirke je avtor zajel praktično vse celine sveta, s to in naslednjimi pa zapolnjuje številne sive lise proučevanja sodobnega sveta.
V prvem, metodološkem delu, se ukvarja predvsem z razmerjem med demokracijo in avtokracijo oziroma z analizo demokratičnih in nedemokratičnih režimov sveta.
V drugem delu obravnava posamezne regije sveta, Evropo in Bližnji vzhod, poleg tega pa še dve državi, Salomonske otoke in Ugando. Ta drugi del služi avtorju za ponazoritev teoretskometodoloških izvajanj v prvem delu knjige, pri čemer je najbolj podrobno prikaže zgodovinski lok razvoja dveh ključnih držav, Izraela in Nemčije.

Delo v slovenski prostor prinaša vrsto novih mednarodnih spoznanj – tudi preko zelo bogatega slikovnega bloka, ki zajema 220 barvnih strani in zaokroža sporočila knjige.

Recenzija Bukla

Bogomil Ferfila je redni profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, poleg tega pa tudi navdušen popotnik, ki pa se prepotovanih dežel v svojih knjigah loteva na svojevrsten način, ubeseden v resnih socioloških analizah teh dežel. Z znanjem okoli sveta je že osma v njegovi knjižni zbirki in svojevrstnem popotniškem podžanru Svet na dlani, v njej pa nas po obsežnem, skoraj 400-stranskem uvodnem delu o postopkih in vidikih primerjalne analize politike in družbe posameznih držav v osrednjem delu popelje na Bližnji vzhod, najprej bolj lahkotno v Jordanijo in Sirijo, potem opravi resno sociološko analizo Izraela, od njegove zgodovine in dolgoletnega konflikta do političnega in pravnega sistema ter gospodarstva, ta del pa sklene v Združenih arabskih emiratih. Evropski del je tokrat posvečen Švedski in Nemčiji, zaključek pa Ugandi in Solomonskim otokom. Projekt encklopedije sveta iz perspektive sociologa, ki nastaja skladno z njegovimi potovanji. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...