Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakladi Slovenije

Matjaž Kmecl
Zakladi Slovenije
59,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2009
ISBN 978-961-231-735-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Fotografije Joco Žnidaršič
Spremna beseda Franci Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
250 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zakladi Slovenije so naše najlepše in najpomembnejše naravne in kulturne znamenitosti ter bogata dediščina več kot tisočletnega človekovega bivanja na naših tleh.

Misel, da so samo naši in se z njimi ne more pohvaliti noben še tako velik narod, nas navdaja s ponosom in veseljem.

Zakladi Slovenije pa so tudi izjemna knjiga, ki od svojega prvega izida leta 1979 popisuje naša največja bogastva. Natanko 30 let potem sta se avtorja Matjaž Kmecl in Joco Žnidaršič ponovno vrnila h knjigi, ki je kot pomemben kulturni dosežek prejela Župančičevo nagrado. Čudovite fotografije razvajajo oči in dušo, slikovito in sveže besedilo splete mite, legende in resnične zgodbe v privlačno branje. Celotna knjiga neustavljivo vabi k odkrivanju naših lepot. Zato so Zakladi Slovenije najlepše vabilo na poti po Sloveniji.

Recenzija Bukla

Povsod je lepo, a najlepše doma, pravi znan ljudski pregovor, in ko se spustimo med platnice obsežne monografije najlepših in najpomembnejših naravnih in kulturnih znamenitosti Slovenije, misel res drži. Izjemna knjiga, ki je prvič ugledala luč sveta pred natanko tridesetimi leti (1979), je v prenovljeni, vsebinsko in oblikovno posodobljeni različici znova pomemben kulturni dosežek, ki lahko Slovence navdaja s ponosom. Čudovite fotografije Joca Žnidaršiča nas iz dolgočasne pisarne na robu mesta zlahka popeljejo med gorske vršace in zelene doline,v bistre tolmune in skrivnostna rečna korita, na sončno morsko obalo ali v vinorodne pokrajine in široke njivske ravnice. Spretno zasukano besedilo Matjaža Kmecla, enega največjih poznavalcev slovenskega jezika in ljudskega izročila, profesorja, publicista in pisatelja, se prilega fotografskim umetninam in prijazno opominja na pozabljene ali prezrte zgodbe, mite in legende ter prinaša mnoge bistre in poglobljene premisleke. Knjiga je najlepše povabilo na raziskovalni potep po Sloveniji, in ker si lahko med tremi motivi (Alpe, poljane, jezero) sami izberete naslovni ovitek, je svojevrstna tudi v sodobnem tehničnem pristopu izdelave knjig.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...