Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Filmografija slovenskih celovečernih filmov 1994-2003

Alenka Korpes, ... [et al.]
Filmografija slovenskih celovečernih filmov 1994-2003

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Slovenska kinoteka
Leto izdaje 2005
ISBN 961-6417-52-5
Prevod Denis Debevec
Urejanje Alenka Korpes, Zdenko Vrdlovec

Tehnične lastnosti
trda vezava
371 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
umetnost > film

Povej naprej

Recenzija Bukla

Knjiga je nadaljevanje Filmografije slovenskih celovečernih filmov 1931-1993, ki pa ji sledi zgolj po vsebinskem konceptu, ne pa tudi v formatu in vezavi. Poleg predstavitve 41 celovečernih filmov je za razliko od prvega dela tu pohvalno dodana še kratka predstavitev režiserjev. Kriterij za umestitev filma je bil enak kot pri njenem prvem delu, torej, da je bil film posnet na 35-mm trak in da je bil večinsko financiran s slovenskim denarjem, kar povzroči nekaj paradoksov, kot recimo to, da so v Filmografiji filmi Mokuš, Felix, Tantadruj in Radio.doc, ki niso prišli na redni kinospored, hkrati pa sta izpadla Na svoji Vesni (digitalno posnet in digitalno predvajan) in oskarjevska Nikogaršnja zemlja, kjer je Slovenija pri financiranju nastopala zgolj manjšinsko.
V primerjavi s prejšnjo knjigo so izpustili premierno število gledalcev posameznega filma, saj je navedeno le nekaj filmov, ki so imeli najvišjo gledanost. Zdenko Vrdlovec je dobro povzel zgodbo o tem desetletju slovenskega filma, Lilijana Nedič pa oris filmske proizvodnje v tem času. Čakamo na integralno verzijo, v kateri bi bili umeščeni vsi slovenski filmi, saj je prva Filmografija razprodana že dolgo časa.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...