Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Fotografov pogled

Kompozicija in oblikovanje za boljše digitalne fotografije
Michael Freeman
Fotografov pogled
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Tehniška založba Slovenije
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-251-254-5
Naslov izvirnika The Photographer's Eye
Podnaslov izvirnika Composition and Design for Better Digital Photos
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Miha Zorec
Urejanje Miha Zorec

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 24 cm
1.030 g
191 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost > fotografija

Založnik o knjigi

Oblikovanje je izredno pomemben dejavnik pri ustvarjanju uspešnih fotografij. Sposobnost videnja potenciala za udarne fotografije in poznavanje načinov urejanja grafičnih elementov v učinkovite kompozicije pa sta od nekdaj ključni veščini fotografije.

Digitalna fotografija je prinesla več novih in vznemirljivih možnosti oblikovanja fotografij. Takojšen ogled posnetkov na digitalnih fotoaparatih omogoča sprotno preverjanje in izboljševanje posnetkov. Poleg tega računalniški programi za obdelavo digitalnih slik nudijo številne možnosti za naknadno spreminjanje, dodelavo in nadgradnjo fotografij. Vse to je korenito spremenilo način sodobnega fotografiranja.

Knjiga Fotografov pogled razkriva, kako lahko vsakdo razvije sposobnost odkrivanja zanimivih prizorov in izdelovanja veličastnih digitalnih fotografij. Med drugim razišče vse tradicionalne pristope h kompoziciji in oblikovanju ter jih poveže z digitalnimi tehnikami, kot sta sestavljanje fotografij v panorame in fotografiranje z velikim dinamičnim obsegom (HDRI).

Recenzija Bukla

Obstaja veliko različnih priročnikov in nasvetov za boljše fotografiranje, namen pričujoče knjige  pa je predstaviti dejanski proces fotografiranja. Avtor, priznani angleški fotograf in novinar, pravi, da gre za t. i. »insajderski pogled« saj se z opiranjem na svoje bogate izkušnje želi približati razmišljanju fotografov, katerim so najpomembnejše odločitve tiste, ki se tičejo fotografij samih, torej razlogi za posnetke in njihov videz. Tehnologija je seveda pomembna, vendar mora v ospredju ostati komponiranje posnetka skladno s fotografovimi željami, razpoloženji in sposobnostmi. Pomembno je ugotoviti, kaj vse mora fotograf narediti, da lahko uresniči svoje zamisli in percepcijo. Digitalna obdelava (postprodukcija) je prav tako dobrodošla, saj fotografom vrača nadzor nad končnim videzom fotografij. V knjigi so predstavljene osnove oblikovanja, grafični in fotografski elementi, možnosti komponiranja s svetlobo in barvo, pa tudi iskanje reda, lov na fotografije, raziskovanje in obdelava fotografij.

Renate Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...