Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ruski album/Russkij al'bom/Russian album

Veliko prijateljstvo v slikah/Velikaja družba v illjustracijah/Great friendship in pictures
Ruski album/Russkij al'bom/Russian album
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Inštitut za civilizacijo in kulturo
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6554-39-8
Prevod Aleksandra Yagnyukova
Urejanje Igor Grdina, Neda Pagon

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 20,5 cm
690 g
123 strani
Tip knjige
fotografska monografija
Kategorije
umetnost > fotografija

Založnik o knjigi

Album v izbranih podobah osvetljuje večstoletne slovenskoruske odnose. Privlačno oblikovana knjiga s spremnim besedilom v slovenskem, ruskem in angleškem jeziku na izrazito domiseln in poveden način predstavlja doslej neobjavljene, neznane in tudi na novo odkrite fotografije, ki nahzorno razkrivajo dolgožive in trdožive vezi med Slovenijo in Rusijo, predvsem pa med slovenskimi in ruskimi ljudmi.

Recenzija Bukla

Estetska slikovna monografija v treh jezikih (slovenskem, ruskem in angleškem) prikazuje zgodovinsko povezanost slovenskih krajev in Rusije ter dinamične odnose med obema narodoma. Začenši z Žigom Herbersteinom, cesarskim odposlancem, ki je v 16. stoletju skozi Moskovske zapiske predstavil Rusijo Evropi v najbolj natančnem popisu geografije, ljudi in običajev dotlej, nadalje prek prvih rusko-slovenskih slovarjev (pozno 19. stoletje) pa vse do prve svetovne vojne, ki je v naše kraje pripeljala številne ruske vojake. Med soško fronto je na tisoče vojnih ujetnikov sodelovalo pri izgradnji ceste čez Vršič, v spomin na padle soborce pa so preživeli že leta 1916 postavili znamenito rusko kapelico. Kasneje so mnogi ostali v Sloveniji in si tukaj ustvarili družine.

Žiga Valetič, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...