Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kosovo through the eyes of local Romani (Gypsy) musicians

study guide & DVD
Svanibor Pettan
Kosovo through the eyes of local Romani (Gypsy) musicians
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Leto izdaje izvirnika 2015

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 14 cm
260 g
122 strani
Tip knjige
učbenik
Kategorije
umetnost > glasba

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pričujoča knjiga je nekakšen vodič za priloženi film, ki ponuja vpogled na del jugovzhodne Evrope v katerem so romski glasbeniki uspešno prilagojeni večetični, multiregijski in večjezični stvarnosti. Predstavlja značilne vrste Kosovskih romskih zasedb, vire glasbenega repertoarja pol-nomadskih romskih skupnosti in ustvarjalno lokalizacijo izbrane melodije tujega izvora (»Lambada«) s strani raznih kosovskih romskih zasedb.

Recenzija Bukla

Knjiga slovenskega muzikologa in pedagoga Svaniborja Pettana, strokovnjaka za obravnavano področje, prihaja v angleškem jeziku – z namenom, da bi mednarodni javnosti predstavila glasbeno tradicijo Romov na jugovzhodu Evrope, natančneje, na Kosovem. Priloženi DVD ponuja antropološki film s prikazi glasbenega udejstvovanja, medtem ko knjižica razčlenjuje posamezne skladbe in pojasni, kje so nastali posnetki in o čem govorijo. Naletimo na sila raznoliko ustvarjanje, tako v inštrumentalnem kot v folklornem smislu, marsikdaj, kot v pesmi za srbskega predsednika Slobodana Miloševića, pa glasba seže že na področje političnega. Avdiovizualni zapiski so nastali v viharnem obdobju 1989– 1990, medtem ko avtor v sklepnem zapisu oriše kasnejši razvoj Kosova. Ta ima danes v mednarodni skupnosti status delno priznane države.

Žiga Valetič, Bukla 109

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...