Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Legende rokenrola

Odšli so pred svojim časom in se vzpeli med zvezde
Michele Primi
Legende rokenrola
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4296-6
Naslov izvirnika Tragedie e misteri del rock'n'roll
Prepesnitev Vasja Bratina
Spremna beseda Jure Longyka

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 16 cm
312 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
umetnost > glasba
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Buddy Holly, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Elvis Presley, John Lennon, Bob Marley, Freddie Mercury, Kurt Cobain, Michael Jackson, Amy Winehouse in mnogi drugi – glasbene legende, ki so se poslovile veliko pred svojim časom. Številni so mladi umrli tragične, nesmiselne ali skrivnostne smrti; pri marsikom še danes ni znano, zakaj ali kako. Ta knjiga bo odgovorila vsaj na nekatera vprašanja o njihovem življenju. Prezgodnji grob jih je ovenčal z mitologijo glasbenih ikon in jim nadel romantično obličje uporništva: prvo in poslednje obeležje nesmrtnega duha rokenrola.

Recenzija Bukla

Rokenrol je rodil mnoge mednarodne pa tudi globalne glasbene zvezde, obenem pa iz tega ustvaril dokaj nevaren poklic, saj je precej bolj verjetno, da kot rok glasbenik umreš mlad ali vsaj mlajši, še posebej, če si v svoji glasbeni skupini solist. Michele Primi je italijanski novinar ter radijski in televizijski pisec, ki je sistematično obdelal tiste rokovske zvezdnike, ki so iz takih ali drugačnih razlogov (od umorov prek samomorov do prevelikega odmerka mamil) umrli prezgodaj ter s tem za seboj pustili veliko luknjo na glasbenem področju. V skoraj sedemdesetih zgodbah izpostavljenih posameznikov (gre za izbor anglo-ameriških glasbenikov), od pevca bluesa Roberta Johnsona (umrl je leta 1938, ker so ga zastrupili, star 27 let) do Whitney Houston (umrla je leta 2012 zaradi odmerka zdravil, stara pa je bila manj kot 48 let), nas Primi vešče vodi skozi svet rokenrola, streže z manj znanimi zgodovinskimi podrobnostmi, opozarja na kultni »Klub 27«, torej glasbenike, ki so vsi umrli pri 27 letih (poleg Johnsona še Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Ron McKernan, Pete De Freitas, Kurt Cobain, Richey Edwards in nazadnje Amy Winehouse) ter pred nami splete svojevrstno rokovsko zgodovino, ki ji je rdeča nit prezgodnja zvezdniška smrt. Bogato ilustrirana in s faktografskimi podatki o posameznih glasbenikih opremljena knjiga je obogatena s spremno besedo Jureta Longyke, ki postreže tudi s kratko slovensko glasbeno zgodovino prezgodnjih odhodov v večnost.

Samo Rugelj, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...