Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nazaj k oblikovanju

Antološki pregled teorije oblikovanja v slovenskem prostoru
Tanja Berčon Potić, Barbara Predan
Nazaj k oblikovanju
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Litera
Zbirka Nova znamenja
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6604-14-7

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 11 cm
261 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > grafično oblikovanje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Knjiga s podnaslovom \\\'Antološki pregled teorije oblikovanja v slovenskem prostoru\\\' je eno redkih teoretičnih del s področja slovenskega oblikovanja in kot taka predstavlja obvezno branje tako za oblikovalce kot tudi za vse, ki si želijo pobliže spoznati razvoj oblikovanja v Sloveniji ter njegovo vlogo v družbi in ­gospodarstvu.
Avtorici, tudi sami oblikovalki in teoretičarki – med drugim pripravljata prvi slovenski oblikovalski leksikon –, s slovensko oblikovalsko terminologijo analizirata pomen, razvoj in uporabo terminov na področju industrijskega oblikovanja in oblikovanja vizualnih komunikacij. Poudarjata predvsem nujnost jasnega definiranja, ­razumevanja in doslednost pri uporabi različnih strokovnih terminov (npr. \\\'oblikovanje\\\' in poslovenjeni \\\'dizajn\\\'). Razpravama sledi antološki izbor strokovnih besedil različnih avtorjev (F. Ivanšek, P. Skalar, M. Dobnikar, M. Meštrović, S. Bernik, M. Murko, G. Košak, P. Černe Oven itd.), ki so bila objavljena v časopisni in knjižnokataloški periodiki s področja oblikovanja od leta 1951 do danes. 

Majda Peklaj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...