Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kradi kot umetnik

10 stvari, ki ti jih nihče ni povedal o ustvarjalnosti
Austin Kleon
Kradi kot umetnik
17,01 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-287-013-3
Naslov izvirnika Steal like an artist
Podnaslov izvirnika 10 things nobody told you about being creative
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Maja Novak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
15 x 15,5 cm
250 g
148 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

»Tista romantična predstava o ustvarjalnem geniju, ki se drogira in se potika naokrog in spi z vsemi, je že zastarela.«Ni ti treba biti genij, samo bodi to, kar si – to je sporočilo Austina Kleona, mladega pisatelja in umetnika, ki ve, da je ustvarjalnost povsod okrog nas. Samo – ukrasti jo je treba. Knjiga Kradi kot umetnik je nekakšen manifest digitalne dobe. Ko so Kleona prosili, naj pripravi govor za študente na kolidžu v New Yorku, je povzel 10 načel, o katerih si je želel, da bi jih sam slišal, ko si je utiral poklicno pot. Posnetek govora je pritegnil množično pozornost na socialnih omrežjih, Kleon pa se je odločil načela podrobneje predstaviti v knjigi. Nastal je zabaven, praktičen, vzpodbuden in nadvse izviren priročnik, prežet z novimi spoznanji in resnicami o kreativnosti: nič ni izvirno, prepusti se vplivom, zbiraj ideje in jih na novo premisli, da bi našel svoj stil. Bodi razumen, izogibaj se zadolženosti in ne tvegaj dolgčasa.Kleon je črpal iz izkušenj, ki jih je nabiral skoraj desetletje, ko je poskušal ugotoviti, kako biti umetnik. Po tistem, ko je začel svoja spoznanja deliti z drugimi, je dognal, da ne koristijo le umetnikom. Namenjena so vsakomur, zato: »Te ideje so za vse, ki poskušajo v svoje življenje in delo vnesti ščepec ustvarjalnosti. (To bi moralo pomeniti vse med nami.) Drugače rečeno: ta knjiga je zate. Kdorkoli si in karkoli počneš.«

Recenzija Bukla

Ameriški knjižničar, spletni dizajner in piarovec Austin Kleon (1983) je zasnoval odštekana priročnika za umetnike in ustvarjalce o tem, kako si pri svojem delu pomagati s krajo in samopromocijo. Zveni pretenciozno in narcisistično, pač skladno z današnjo dobo, a v resnici sta izdelka, v katerih si Kleon pomaga tudi s črno-belimi grafičnimi vložki, zanimiva in poučna. Na začetku knjige Kradi kot umetnik naslavlja mlajšo različico sebe, zato so humorni nasveti v prvi vrsti namenjeni tistim, ki o umetniški karieri šele sanjajo in se na pota avtorstva šele odpravljajo, odlično izbrani citati, ki jih pri tem uporablja, pa dodajajo tehtnost in prepričljivost (»Vsi smo samo to: amaterji. Ne živimo dovolj dolgo, da bi lahko postali kaj drugega.« – Charlie Chaplin). Če se v prvi knjigi posveča začetnim korakom, kamor sodita tudi posnemanje in snovanje nečesa, kar bi tudi sami radi videli ali brali, se v drugi knjigi Pokaži svoje delo premakne v digitalni svet, kjer umet nikovanje pomeni sodelovanje, odmerjeno prisotnost, redno pripovedovanje zgodb, poučevanje, sprejemanje udarcev, prodajanje in še kaj. To pa je že točka, v kateri bodo nasveti prišli enako prav mlajšim, pa tudi starejšim ustvarjalkam in ustvarjalcem.

Žiga Valetič, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...