Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pokaži svoje delo!

10 načinov, kako deliti svojo ustvarjalnost in se pustiti odkriti
Austin Kleon
Pokaži svoje delo!
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Modrijan
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-287-014-0
Naslov izvirnika Show your work!
Podnaslov izvirnika 10 ways to show your creativity and get discovered
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Andrej E. Skubic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
15 x 15,5 cm
340 g
211 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost
ameriško leposlovje

Založnik o knjigi

Pokaži svoje delo! je nadaljevanje Kleonove pustolovščine prebujanja ustvarjalnosti: kako postati (po)znan. Knjiga razbija mit o samotnem umetniku ter kreativcem, pisateljem in umetnikom (kar smo pravzaprav vsi) kaže pot do novih prostorov, kjer je mogoče pokazati svoje darove. Deset praktičnih, zabavno prikazanih načel, ki se jih je dobro držati pri iskanju občinstva v digitalni dobi, je avtor pospremil s svojim umetniškim delom in izvirnimi skicami. Pokaži svoje delo! sporoča: umetnik (vsak od nas) mora biti odprt, velikodušen, pogumen – tak, ki mu bodo drugi kradli. Opogumljajoč priročnik za vsakogar, ki se sprašuje, kako spraviti svojo robo na svetlo in kaj narediti, da ga bodo opazili.

Recenzija Bukla

Ameriški knjižničar, spletni dizajner in piarovec Austin Kleon (1983) je zasnoval odštekana priročnika za umetnike in ustvarjalce o tem, kako si pri svojem delu pomagati s krajo in samopromocijo. Zveni pretenciozno in narcisistično, pač skladno z današnjo dobo, a v resnici sta izdelka, v katerih si Kleon pomaga tudi s črno-belimi grafičnimi vložki, zanimiva in poučna. Na začetku knjige Kradi kot umetnik naslavlja mlajšo različico sebe, zato so humorni nasveti v prvi vrsti namenjeni tistim, ki o umetniški karieri šele sanjajo in se na pota avtorstva šele odpravljajo, odlično izbrani citati, ki jih pri tem uporablja, pa dodajajo tehtnost in prepričljivost (»Vsi smo samo to: amaterji. Ne živimo dovolj dolgo, da bi lahko postali kaj drugega.« – Charlie Chaplin). Če se v prvi knjigi posveča začetnim korakom, kamor sodita tudi posnemanje in snovanje nečesa, kar bi tudi sami radi videli ali brali, se v drugi knjigi Pokaži svoje delo premakne v digitalni svet, kjer umet nikovanje pomeni sodelovanje, odmerjeno prisotnost, redno pripovedovanje zgodb, poučevanje, sprejemanje udarcev, prodajanje in še kaj. To pa je že točka, v kateri bodo nasveti prišli enako prav mlajšim, pa tudi starejšim ustvarjalkam in ustvarjalcem.

Žiga Valetič, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...