Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Duša slovenska

Primož Trubar, ... [et al.]
Duša slovenska

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Jasa
Zbirka Onežimo svet
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-92484-4-7
Leto izdaje izvirnika 2011
Risbe Tomaž Perko, ... [et al.]
Spremna beseda Anej Sam
Urejanje Anej Sam

Tehnične lastnosti
trda vezava
25,5 x 24,5 cm
1.110 g
195 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
umetnost > slikarstvo in kiparstvo
leposlovje > kratka proza
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Najbolj temeljen in izviren prikaz slovenskega nacionalnega značaja« (dr. Vid Pečjak, psiholog in pisatelj v uvodni besedi); »Sporočilo o upanju in vedrini, ki sta v našem bistvu tako močno prisotna kot sladka otožnost« (dr. Vesna Švab, psihiatrinja – uvod); »V umetnosti zapisana duša« (Judita Krivec Dragan, umetnostna zgodovinarka – uvod); »Čudovito delo, ki razkriva najtežja vprašanja človekovega bivanja« (prof. dr. Anton Jamnik, teolog – uvod).


Vsekakor posebna knjiga – nekateri že pravijo: Knjiga vseh knjig – dvogovor besede in slike o istem: o duši slovenskega človeka. Namen: opozoriti na lepe lastnosti slovenskega naroda, jih ohranjati in krepiti. Hkrati je zagotovljen največji zaklad življenjske modrosti v knjižni obliki.

Recenzija Bukla

Izbrana dela sedemdesetih slovenskih literatov in tridesetih slikarjev, po mnenju urednika najbolj zaslužnih za celovito razumevanje lastnosti slovenskega naroda, so časovno razvrščena znova dobila svoj prostor v lepo oblikovani knjigi. Besede Trubarja, Tavčarja, Finžgarja, Cankarja, Kosovela, Kosmača in številnih drugih mojstrov peresa se zlivajo z Jagodičevimi grafikami, s čopičem Franca Slane, Tomaža Perka, Jožeta Ciuhe in drugimi likovnimi umetninami. Skupna izrazna moč velikih ustvarjalcev zažari v novi luči in tako slike kot besede, zbrane med temi platnicami, bralca vabijo k ponovnim razmislekom o slovenstvu in slovenski umetnosti, ki že dolga stoletja reflektira značilnosti slovenske duše.

Renate Rugelj, Bukla 77

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...