Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Leonardo

Genij; 500 let
Fabio Scaletti
Leonardo
129,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5402-0
Naslov izvirnika Leonardo 500
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Irena Trenc Frelih
Urejanje Nina Žitko Pucer
Predgovor Igor Škamperle
Dodatna besedila Martin Kemp

Tehnične lastnosti
trda vezava
33,5 x 25 cm
2.510 g
304 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost
umetnost > arhitektura
umetnost > slikarstvo in kiparstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

V novi, veličastni monografiji boste spoznali Leonarda da Vincija z vseh njegovih izjemno ustvarjalnih plati – kot slikarja, arhitekta, znanstvenika, raziskovalca in izumitelja novih tehnologij, orodij in različnih strojev, preučevalca anatomije človeka in živali …

Oglejte si Leonardova najpomembnejša dela – od prve datirane slike pa do zadnjih, velikemu geniju pripisanih slik in risb. Ob vsakem delu so opisane še okoliščine nastanka, razložene Leonardove mojstrske tehnike in pred kratkim odkrite podrobnosti. Po zaslugi galerij, muzejev in zasebnih zbirk z vsega sveta so mnoga umetniška dela predstavljena z najnovejšimi in zelo podrobnimi posnetki, ki so bili posneti po končanih restavratorskih delih.

V knjigi sta svoje moči in znanje združila strokovnjaka svetovnega ugleda. Prvi je specialist za slikarje italijanske renesanse, Fabio Scaletti, dodatno študijo pa je prispeval še Martin Kemp, eden največjih specialistov za Leonarda in profesor na univerzi na Oxfordu.

Recenzija Bukla

V zadnjem času smo že dobili dve biografiji o Leonardu Da Vinciju, saj je bila letošnja 500-letnica njegove smrti velik mag­net za nove knjižne objave o tem renesančnem geniju. Ne glede na to, koliko knjig je bilo do sedaj že posvečenih temu vsestranskemu ustvarjalcu in izumitelju, za katerega se zdi, da je bil kar bruhajoči vulkan idej in predlogov, kaj vse bi se še dalo odkriti na tem svetu, pa naj si bo to letalna naprava ali pa raziskava človekove anatomije in poskus odgovora na vprašanje, kakšen je položaj dojenčka, preden se rodi. Knjiga Leonardo: genij je presežek tako v vsebinskem kot oblikovnem smislu, hkrati pa poseže na pod­ročje, ki pri nas do sedaj še ni bilo obdelano v taki obliki. Zanjo sta moči in znanje prvič združila strokovnjaka svetovnega ugleda. Prvi je Fabio Scaletti, specialist za slikarje italijanske renesanse, ki je glavni avtor besedila v knjigi, dodatno študijo pa je prispeval še Martin Kemp, eden največjih specialistov za Leonarda in profesor na univerzi v Oxfordu. Zadala sta si izziv, da bosta bralcem predstavila zgodbe najpomembnejših Da Vincijevih del – od prve datirane slike pa do zadnjih, velikemu geniju pripisanih slik in risb. Ob vsakem delu so opisane še okoliščine nastanka, razložene Leonardove mojstrske tehnike in predstavljene pred kratkim odkrite podrobnosti. Po zaslugi galerij, muzejev in zasebnih zbirk z vsega sveta so mnoga umetniška dela predstavljena z najnovejšimi in zelo podrobnimi posnetki, ki so bili posneti po končanih restavratorskih delih. Rezultat je knjiga velikega formata, ki navdušuje s karseda avtentičnim vpogledom v nianse, detajle ter seveda posvetno življenje vsake od predstavljenih umetnin (ta so bila kolikor mogoče raznolika, včasih tako živopisna, da bi prav lahko bila podlaga za kak film), s čimer avtorja pokažeta, da zgodba Da Vincijeve ustvarjalnosti tudi pol tisočletja po njegovi smrti še ni povsem dokončana. Knjiga, ki je več kot primerno darilo ob posebnih prilož­nostih za posebne ljudi!

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...