Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Likovna umetnost

Popoln slikovni vodnik
Likovna umetnost
129,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Velika ilustrirana enciklopedija
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2194-7
Leto izdaje izvirnika 2008
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Vivienne Brar, Mandy Earey

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 25,5 cm
3.020 g
612 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
umetnost > slikarstvo in kiparstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Bralcu široko odpira vrata v » največjo galerijo sveta «. Seznanja ga z velikani slikarstva in kiparstva, vrhunci njihovega ustvarjanja in prelomnimi deli, ki so vznemirjala sodobnike in pozneje ter vtisnila globok pečat celotni družbi.

Edinstveni slikovni vodnik vas popelje skozi zakladnico muzejev in galerij, cerkva in samostanov, templjev in mošej vsega sveta – od jamskih slik do afriške umetnosti danes, od Leonarda da Vincija do Dalija in Andyja Warhola ter še naprej.* Več kot 700 umetnikov vseh obdobij in kultur
* 8000 likovnih del, od tega več kot 2500 reprodukcij
* Trda vezava na 612 straneh v formatu 26,4 x 30,4 cm

Na slikovno razkošnih straneh najdete bogastvo informacij o več kot 700 umetnikih vseh obdobij in kultur, jedrnate oznake vseh zgodovinskih obdobij, odkar je človek v pradavnini na stene votlin prvič narisal skice sveta okrog sebe.

Knjiga prinaša tudi jasne in izčrpne razlage umetniških gibanj, slogov in tehnik od renesanse do grafitov . V posameznih rubrikah V okvirju in V kontekstu najdete slikovite podrobnosti, kako so na nastanek umetnine vplivale okoliščine, pomembni zgodovinski dogodki ipd. Skozi domiselna pojasnila osnov likovne umetnosti vas prijazno usmerja na najlepšem popotovanju, kar jih je. Od zdaj boste ob velikih umetninah še bolj uživali.

Ob nakupu dobite DARILO priročnik Osnove risanja!Recenzija Bukla

V začetku poletja je v knjigarne prišla sedma knjiga iz zbirke Velike enciklopedije (prejšnje so Živali, Zemlja, Človek, Vesolje, Zgodovina, Znanost), veličastna kompilacija slikarskih in kiparskih umetnin od jamskih časov izpred 30.000 pr. n. š. in več pa vse do sodobnih mojstrovin z vseh celin sveta. Po uvodnem delu, kjer se seznanimo s temeljnimi pojmi umetnosti (motiv in kompozicija, perspektiva in zorni kot, svetloba in senca, mediji in tehnike ter barva), nas grafično dodelana in informativna monografija popelje po več kot 2500 umetniških delih, med katerimi so nanizani tudi pregledni življenjepisi več kot 700 umetnikov, ki so pomembno vplivali na zgodovino umetnosti, vključno s tehnikami in vizijami. Ključna dela so predstavljena še z vpogledi v njihove detajle, ki nam poglobljeno razkrivajo logiko in kontekst posamezne mojstrovine in pa tudi tehniko, s katero so nastala. Knjiga ima zgodovinsko razporeditev, saj je razdeljena v poglavja Od prazgodovine pa do leta 1400 n. š., pa 15. in 16. stoletje ter 17. in 18. stoletje, posebni poglavji sta posvečeni 19. stoletju in pa zgodnjem 20. stoletju, sklepno poglavje pa obravnava umetnost po letu 1945 in sega vse do današnjih dni, kamor so umeščeni tudi neoekspresionizem, grafiti in novi mediji, ki obsegajo vse od hibridnih slik z uporabo nenavadnih materialov do digitalno obdelanih fotografij in videoposnetkov. Enciklopedija, ki nam na enem mestu prinaša toliko del, da bi za njihov ogled v živo gotovo potrebovali več življenj.

Samo Rugelj, Bukla 79-80

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...