Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sto likovnikov na Slovenskem

Darinka Kladnik
Sto likovnikov na Slovenskem
39,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Prešernova družba
Zbirka Koledarska zbirka
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-6831-04-8
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Urejanje Metka Troha

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
500 g
221 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
umetnost > slikarstvo in kiparstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Slovenci imamo več sto slikarjev, kiparjev, grafikov, ilustratorjev, ki so s svojimi deli in dejanji sooblikovali umetnost minulih stoletij. Avtorica Darinka Kladnik v knjigi ponuja zanimivo predstavitev umetnikov, ki kaj veljajo v slovenski likovni umetnosti ter umetnikov, ki še niso dobili pravega mesta med najbolj znanimi slovenskimi likovniki, a bi si ga zaslužili. Pri predstavitvi se je osredotočila na kratek življenjepis likovnika oziroma likovnice in mu dodala nekaj njegovih oziroma njenih misli, ki razkrivajo likovnikove poglede na umetnost in življenje. Avtorica je v knjigi zbrala veliko koristnih podatkov in zanimivosti z namenom, da bi bralcem približala svet likovne umetnosti in jih prežela z ustvarjalnim zanosom tistih, ki so kljub pomanjkanju in revščini vztrajali na svoji poti in pridali svoj delež v zakladnico slovenske ustvarjalnosti in samobitnosti.

Recenzija Bukla

V prepoznavni zbirki Sto smo lahko prebirali že o slovenskih znanstvenikih, skladateljih, dramatikih, … in na pobudo angažirane publicistke Darinke Kladnik, ki se je med drugim podpisala tudi pod Sto muzejev, Sto usod znanih Slovencev in Sto portretiranih glav, so tudi najbolj znani domači likovniki dobili svojo knjigo. Pri težkem izboru se je Kladnikova ravnala po kriteriju avtorjeve pomembnosti za slovensko umetnostno zgodovino, pomagale so ji tudi zbirke Narodne in Moderne galerije in nagrade, ki so jih avtorji prejeli. Veliko koristnih podatkov, ki bodo marsikomu približali svet likovne umetnosti.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...