Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Veščina slikanja

Barve
Tone Rački
Veščina slikanja
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba JSKD
Zbirka Likovni odsevi
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6819-71-8
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Andreja Koblar Perko

Tehnične lastnosti
mehka vezava
26,5 x 19 cm
550 g
133 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost > slikarstvo in kiparstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga obravnava problematiko barv s stališča slikarja, posredno pa tudi vsako drugo uporabo barv. Razdeljena je v poglavja, ki obravnavajo uporabo barv z različnih zornih kotov. Prvo opiše sam pojav barv, tako s stališča teorije kot prakse, drugo pa se ukvarja s pojmom kreativnosti pri uporabi barv pri slikanju po modelu. Tretje je osrednje poglavje, ki ob enajstih izbranih vajah obravnava slikarsko interpretacijo najznačilnejših slikarskih motivov, četrto pa se posveča izrazni moči barv.

Knjiga poudarja likovno mišljenje kot veščino, ki je pri kreativnem slikanju nepogrešljiva. Ko obravnava izrazno moč barv, izpostavlja kompozicijo barv kot temeljno obliko uporabe barv na kreativen način. Vsaka teoretična obravnava barv je podprta z nizom vaj, s katerimi lahko utrdimo razumevanje barvnih problemov. Izvaja jih lahko vsakdo sam, namenjene pa so predvsem likovnim pedagogom in mentorjem, ki posredujejo osnovne slikarske veščine. Knjiga obravnava slikarsko problematiko barv pregledno in poljudno a hkrati strokovno.

Priročnik je bogato ilustriran in obsega 136 strani.

Recenzija Bukla

Akademski slikar, pedagog in avtor likovnih priročnikov Tone Rački nas v priročniku popelje v svet barv, kakor jih vidijo oziroma obravnavajo slikarji. Z izjemnim darom za preprosto razlaganje in bogatim slikovnim gradivom bralcu med drugim pojasni, zakaj je dojemanje barv relativno, kaj so pestre ali kromatične barve in kako samo z barvami spremenimo globino slike. Teme so obogatene s praktičnimi vajami, ki vključujejo, denimo, izdelavo barvnega kroga ali barvno izražanje nežnosti, sladkosti, razkošja … Knjiga bo še posebej prav prišla likovnim pedagogom in mentorjem ter bodočim slikarjem, v njej pa bodo našli zanimive in koristne informacije tudi drugi ljubitelji upodabljajoče umetnosti.

Ajda Janovsky, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...