Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zima prihaja

Zakaj je treba ustaviti Vladimirja Putina in sovražnike svobodnega sveta
Mig Greengard, Gari Kasparov
Zima prihaja
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2808-6
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
19,5 x 13 cm
336 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
zgodovina > 20. stoletje
družbene vede > etnologija in antropologija
družbene vede > politika
družbene vede > sociologija

Povej naprej

O knjigi

Vzpon Vladimirja Putina, nekdanjega podpolkovnika KGB-ja, na položaj predsednika Rusije leta 1999 je bil močan signal, da se država odmika od demokracije. Toda v naslednjih letih Putin – ki so mu Amerika ter druge vodilne svetovne sile hotele ugoditi – ni prerasel samo v diktatorja, ampak v mednarodno grožnjo. S svojimi ogromnimi viri in jedrsko oborožitvijo se je postavil v središče napadov na politično svobodo in moderno družbeno ureditev, ki potekajo po vsem svetu.

Za Garija Kasparova to ni nič novega. Že več kot desetletje je glasen Putinov kritik in na predsedniških volitvah leta 2008 je proti njemu vodil demokratično opozicijo. Toda potem ko so se njegove napovedi o Putinovih namerah leto za letom potrjevale, je spoznal mračnejšo resnico: Putinova Rusija se, podobno kot Islamska država ali Al Kajda, sama opredeljuje za opozicijo svobodnim državam sveta.

Ko je Putin postajal čedalje močnejši, je grožnja, ki jo predstavlja, iz lokalne prerasla v regionalno in nazadnje globalno. Kasparov v tej knjigi nazorno pokaže, da razpad Sovjetske zveze ni bil konec, ampak samo menjava letnih časov, ko se je hladna vojna stalila v novo pomlad. Toda zdaj, po letih samozadovoljstva in slabih presoj Zahoda, k nam spet prihaja zima.

V knjigi Zima prihaja Kasparov z inteligenco svetovnega šahovskega prvaka, svobodomiselnim prepričanjem in upanjem za svojo domovino razgalja Putina, kakršen je v resnici: pereča nevarnost za Rusijo in svet, ki se skriva vsem na očeh.

Recenzija Bukla

Bivši svetovni šahovski prvak Gari Kasparov (1963) je v zadnjih letih glasen kot opozicijski politični nasprotnik Vladimirja Putina, pri čemer slednjega predstavlja kot vse večjo grožnjo za nemoteno življenje svobodnega sveta. V svojem premočrtnem stilu Kasparov v svoji knjigi, ki je v angleščini izšla leta 2015, analizira čas po letu 1999, ko je na položaj predsednika Rusije prišel Vladimir Putin, nekdanji oficir KGB-ja, in ko se je po mnenju Kasparova končalo kratko obdobje ruske demokracije. V nadaljevanju namreč pokaže, do kod je v naslednjih petnajstih letih pogosto surovega političnega in tudi vojaškega preigravanja pripeljala Putinova vladavina, sicer polna mojstrskih strateških potez, od zamenjave funkcij z Medvedjevom naprej, poleg tega pa uperjena tudi v demoniziranje Zahoda prek svojih medijev. Kasparov tako v knjigi, skoraj manifestu, svari, da Putin s svojimi ogromnimi naravnimi viri in neznansko jedrsko oborožitvijo postaja velika globalna grožnja, in poziva (Zahod) k akciji za zaustavitev Putinovega pohoda. Nova hladna vojna v živo!

Samo Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...