Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Levični velikani svetovne zgodovine

Ed Wright
Levični velikani svetovne zgodovine

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Narava
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6893-06-0
Naslov izvirnika A Left-handed History of the World
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Ljubica Klančar, Andrej Kurillo

Tehnične lastnosti
mehka vezava
26,5 x 18,5 cm
920 g
256 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
zgodovina

Založnik o knjigi

Julij Cezar in Isaac Newton sta bila levičarja. Tudi Paul McCartney in Bill Gates sta levičarja. Zanimivo je, da je bilo veliko ameriških predsednikov levičarjev.

Zakaj se toliko levičarjev pojavlja v pomembnih trenutkih zgodovine? V zanimivih študijah pomembnih osebnosti od starega veka do danes Ed Wright pojasni skrivnost uspešnosti levičarjev. V tem pronicljivem in zanimivem delu, ki govori o tem, kako je biti levičar in kako to vpliva na naš svet, se srečujeta psihologija in zgodovina.

Seznam uspešnih in vplivnih ljudi iz »družbe tistih, ki uporabljajo napačno roko«, na katerem so med drugimi Aleksander Veliki, Ivana Orleanska, Leonardo da Vinci, Isaac Newton, Napoleon, Beethoven, Mark Twain, Nietzsche, Henry Ford, Marie Curie, Gandi, Chaplin, Jimi Hendrix, Navratilova …, bo osupnil levičarje in desničarje. Opisi glavnih značajskih potez teh slavnih levičarjev razkrivajo, zakaj je med njimi največ slavnih vojskovodij, literarnih umetnikov, oblikovalcev, arhitektov, matematikov, glasbenikov, igralcev in športnikov ter koliko svetu koristijo tisti, ki gledajo na življenje z druge strani.

Recenzija Bukla

Knjiga razpravlja o neverjetnem številu levičarjev med ljudmi, ki so krojili svetovno zgodovino, in o njihovi dolgi diskriminaciji s strani desničarjev. Levičarji naj bi bili drznejši, nepredvidljivi, imeli naj bi več možganske različnosti kot desničarji (uporaba desne in leve hemisfere) in bolj prilagodljiv um. Tako skozi zgodovino spoznavamo imena, brez katerih svet danes ne bi bil, kakršen je: od Ramzesa in Aleksandra Velikega ter Julija Cezarja prek Ivane Orleanske, Leonarda da Vincija, Newtona, Napoleona in Beethovna do Nietzscheja, Marie Curie, Gandija in Billa Gatesa, če jih omenimo le nekaj. Navdihujoče!

Vesna Paradiž, Bukla 81

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...