Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Nomen est omen

Najbolj znani latinski citati in izreki in kaj se skriva za njimi
Christa Pöppelmann
Nomen est omen

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-01-1167-2
Prevod Jože Plešej

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17 cm
194 strani
Tip knjige
aforizmi in anekdote
Kategorije
zgodovina
leposlovje

Založnik o knjigi

Duhovit latinski izrek doda vsakemu govoru, zdravici in vsakdanjemu pogovoru duhovni pridih. Kdor uporablja besede antičnih velikanov, se izkaže kot kultiviran, načitan in izobražen. Ta knjiga vam ne bo samo pomagala, da boste izboljšali svoje retorične sposobnosti; poučila vas bo tudi o zgodovinskih in kulturnih ozadjih imenitnih latinskih citatov.

Latinščina po krivici velja za \'mrtev jezik\'. Že po kratkem listanju te knjige boste presenečeni ugotovili, koliko latinskih izposojenk in strokovnih izrazov je prešlo v naš vsakdanji jezik, ne da bi se tega sploh zavedali. Poleg tega pa je zgolj predsodek, da so latinske citate izrekali Cicero, Cezar in njima podobni. Ste pomislili, da boste tukaj naleteli tudi na Harryja Potterja, Southpark in Zvezdne steze? Pustite se presenetiti …
Ne glede na to, ali se boste raje pustili zapeljati znanim in manj znanim izrekom ali pa boste namerno iskali kakšen izrek ali kakšnega avtorja, vam bo ta knjiga izredno koristila. Citati so razvrščeni po abecedi, in če vam je v ušesu ostal samo slovenski prevod, si ga boste lahko ogledali v seznamu prevodov na koncu knjige. Dodatno imensko kazalo pa poskrbi še za večjo preglednost.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...