Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Palestinski sprehodi

Zapiski o pokrajini, ki izginja
Raja Shehadeh
Palestinski sprehodi
18,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Založba /*cf.
Zbirka Kaif
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-257-045-3
Prevod Zoja Skušek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
250 g
197 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
zgodovina
biografije in spomini

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za knjigo Palestinski sprehodi je Raja Shehadeh leta 2008 dobil
Orwellovo nagrado, najbolj ugledno britansko nagrado za politično pisanje.

Raja Shehadeh [Radža Šehade, 1951] je palestinski pravnik, pisatelj,
politični aktivist in navdušen pohajkovalec po palestinskih hribih. Ustanovil je
El Hak, prvo organizacijo za človekove pravice v Palestini.

Je avtor več del o mednarodnem pravu, širšemu bralstvu pa je znan predvsem po svojih političnih memoarskih delih, v katerih občuteno opisuje življenje na Zahodnem bregu pod izraelsko okupacijo in propad, ki ga zaradi širjenja nezakonitih judovskih naselbin doživlja palestinska pokrajina (Tujca doma, 2002, Ko je slavec utihnil, 2003, Palestinski sprehodi: Zapiski o pokrajini, ki izginja, 2007, 2008, Razpoka v času: Potovanja z otomanskim stricem, 2010, in Okupacijski dnevniki, 2012). Živi v Ramali.

Recenzija Bukla

Raja Shedadeh (1951) je palestinski pravnik, pisatelj in politični aktivist, hkrati pa navdušen vandrovec po palestinskih hribih. Znan je predvsem po svojih memoarskih delih, v njih pa združuje družbeno realnost z liričnimi opisi narave. Tudi Palestinski sprehodi, za katere je leta 2008 dobil Orwellovo nagrado, so iz tega žanra, v njih pa so popisana pohajanja po palestinski pokrajini v obdobju več kot četrt stoletja, ki jo je zaznamovalo postopno naseljevanje judovskih priseljencev, tega pa je podpiralo in mu botrovalo strateško prostorsko načrtovanje (med drugim tudi zaprtje zemljiške knjige za javni dostop). Shedadeh med opisovanjem svojih sprehodov lepo pokaže, kako so se Judi odločili s serijo načrtovanih ukrepov nameniti večino prazne zemlje priseljencem, pri čemer so tako izolirali središča palestinske poselitve in jih postopoma, prek desetletij, obkrožili z novimi naselbinami, s čimer so razdrobili povezano palestinsko ozemlje. Občuteno angažirana popotniška biografija palestinske pokrajine.

Samo Rugelj, Bukla 86-87

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...