Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Sveta ekonomija

Denar, darovanje in družba v času prehoda
Charles Eisenstein
Sveta ekonomija Novo
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Chiara
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-7205-22-0
Naslov izvirnika Sacred economics
Podnaslov izvirnika Money, Gift, and Society in the Age of Transition
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Nataša Šilec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
790 g
451 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družbene vede > ekonomija
osebna rast, duhovnost in ezoterika
filozofija
zgodovina
naravoslovje > ekologija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pogosto označena kot Ustava za novo zemljo, ta knjiga raziskuje, kako lahko preoblikovanje denarnega sistema omogoči ta prehod in kako lahko tudi mi sami sledimo tej transformaciji. Sveta ekonomija združuje teorijo, politiko in prakso, raziskuje napredne koncepte nove ekonomije, vključno z valutami z negativnimi obrestmi, lokalnimi valutami, ekonomijo daril in revitalizacijo skupnih dobrin. Charles Eisenstein prav tako obravnava osebne vidike te spremembe, nagovarja posameznike, ki jih skrbi, kako pravilno živeti v denarno vodenem svetu, in ponuja vpogled v konvencionalne ter nekonvencionalne ekonomske modele. Sveta ekonomija predstavlja izviren, logičen, radikalen, a obenem nežen pristop, ki pridobiva na pomenu, saj se krize naše civilizacije poglabljajo.

»Ni dovolj, če znamo ločevati le odpadke (v koš za biološke plastika pač ne sodi), treba bo ločevati tudi pojme: kaj je ekonomija in kaj to ni. Iz sedaj tako imenovane ekonomije bo potrebno vreči v koš za odpadke vse, kar ni sveto, kar ni etično, kar ni v znamenju žlahtnega sožitja, ker je hrematizem.« - pater Karel Gržan, avtor spremne besede

O avtorju:

Charles Eisenstein je priznan predavatelj in avtor, ki piše predvsem o civilizacijskih temah, zavesti, denarju ter človeški in kulturni evoluciji. Večino svojih del in objav financira preko prostovoljnih prispevkov. Eisenstein je ustvaril več knjižnih uspešnic in je mednarodno priznan od leta 2007, ko postalo znano njegovo ključno delo Vzpon človeštva. Diplomiral je iz matematike in filozofije na univerzi Yale in devet let deloval na Tajvanu kot prevajalec iz angleščine v kitajščino. Z družino živi na Rhode Islandu.
Od leta 2023 deluje kot svetovalec ameriškega demokratskega predsedniškega kandidata Roberta Kennedyja mlajšega. Eisenstein si prizadeva za soustvarjanje lepšega sveta, o katerem verjame, da je možen, kar je tudi tema ene izmed njegovih knjig. Na tej poti se mu z zahvalo pridružujemo tudi soustvarjalci prevodov in izdaj njegovih uresničljivih vizij in strategij v Sloveniji.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...