Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Universitatis Labacensis rector fui

Spomini na rektorska leta
Ivan Kristan, ... [et al.]
Universitatis Labacensis rector fui

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Univerza v Ljubljani
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6410-65-6
Urejanje Stane Pejovnik, Tone Smolej

Tehnične lastnosti
trda vezava
28 x 21,5 cm
1.110 g
220 strani
Kategorije
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

V tej knjigi so zbrani spomini, ki niso le del avtorjev samih, temveč so brez dvoma povezani z mnogimi, ki smo kdajkoli prestopili prag Univerze v Ljubljani. Prikazujejo svet tistih, ki so z njo dihali, jo usmerjali, nemalokrat branili, predvsem pa pomembno vplivali na njen razvoj. Skozi osebne izpovedi rektorjev Univerze v Ljubljani pridobimo pomemben uvid v funkcijo rektorja.

Recenzija Bukla

Knjiga spominov rektorjev na vodenje Univerze v Ljubljani je dragocen pom­nik razvoja najstarejše slovenske univerze od leta 1985 do 2017 in hkrati zanimivo pričevanje o družbenih spremembah in spremembah izobraževalnega sistema zadnjih desetletij. Ni jih bilo malo in niso bile majhne! Pri nastajanju spominov je sodelovalo devet rektorjev in ena rektorica. Urednika zbornika jim nista zastavila nikakršnih navodil, o čem naj pišejo, rezultat pa so primerljiva, a neenaka in zato toliko bolj povedna pričevanja. Rektorji pripovedujejo o dilemah razvoja univerze v svojem času, o tedanjih perečih vprašanjih, ki so v vsakem obdobju nosila močan pečat političnih, finančnih in družbenih značilnosti časa. Pišejo o zmagah pa tudi o načrtih, ki jih ni bilo mogoče izpeljati, poročajo o pomembnih sejah, formalnih srečanjih in manj formalnih, a nič manj pomembnih univerzitetnih povezavah. Bolj ali manj med vrsticami se v poročilih izrisujejo tudi nizki udarci, zamere, osebnostne diskreditacije in afere. Celota je zanimivo branje za vse, ki so bili kakorkoli vključeni v univerzitetni študij v obravnavanem obdobju.

Maja Črepinšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...