Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živ!

Rok Terkaj
Živ!
13,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Luna
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-274-190-7
Leto izdaje izvirnika 2013

Tehnične lastnosti
trda vezava
104 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Živ! je nastala iz kolumn, ki jih je Rok Terkaj objavljal v prilogi Ona in jih je pospremilo obilo pozitivnih komentarjev in želja, da bi takšna zbirka ugledala tudi knjižno luč sveta. S prijateljico, oblikovalko Dido Zakelšek, sta vsako kolumno nadgradila z igrivo ilustracijo, rdeča nit pa ostajajo zapisi, ki razkrivajo njegov pogled na svet ter se opirajo na odmeve na aktualne dogodke in težave - vedno z mislijo, kako bi lahko naredili nekaj bolje za generacijo, v kateri živimo, in generacije, ki prihajajo za nami in bodo žive še raje Žive!

Recenzija Bukla

Terkaj, širši slovenski javnosti znan kot Trkaj, je uveljavljeni domači raper, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi projekti, s katerimi se uvršča med domače glasbene zvezdnike. Manj znano je, da se je Rok sočasno s svojo rapersko potjo, razvijal tudi kot pisec člankov in kolumen. Knjiga Živ je zbirka njegovih petdesetih kolumen, ki jih je pisal za, zanimivo, žensko naravano Delovo prilogo Ona. Pričujoče kolumne so izdane v ličnem zelenem zvezku in jih lahko razumemo kot Trkajevo dodatno dimenzijo, ki ga definira kot večplastnega avtorja. Kolumne so forma, skozi katero avtor izpostavlja in obdeluje teme, ki se ga dotaknejo, a ne sodijo v njegov raperski (kon)tekst. Čeprav so namenjene splošnemu občinstvu, ne izpadejo plehko, saj jih zaznamuje prepoznaven slog, pregledna naracija in pronicljivo sporočilo.

Žiga X. Gombač, Bukla 97-98

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...