Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izšla je nova Bukla!

Izšla je nova Bukla!

Izšla je prva letošnja številka brezplačne revije o dobrih knjigah. Sveža Bukla, že 146. zapovrstjo, vam bo popestrila branje vse do aprila, ko izide nova številka.

 

V tokratni številki dr. Samo Rugelj v uvodniku razglablja o novih pristopih, ki jih zahtevajo knjige, v rubriki Ljubljana – Unescovo mesto literature tokrat piše Miklavž Komelj, Iztok Ilich pa predstavlja zbiranje zapuščin kot osnovo za literarni muzej v NUKu. Predstavili smo tudi potek bližajočega se festivala Literature sveta – Fabula 2019, v Pobliskih v prevode je pisala dr. Barbara Pregelj, Manca Košir pa si je za knjigi meseca izbrala Placebo ste vi in Celjenje.

V sveži Bukli lahko poleg več kot 150 predstavitev novih knjig preberete še štiri intervjuje. Z Dušanom Mercem se je o njegovi novi knjigi Slepe miši pogovarjal Samo Rugelj, prav tako je intervjuval Ivana Sivca o svežem romantično zgodovinskim romanom Izgubljeno srce. Aljaž Krivec je govoril z Boštjanom Naratom o zbirki esejev Podaja v prazno, Kristina Sluga pa z Juretom Jakobom o zbirki poezije Lakota, za katero je prejel nagrado Prešernovega sklada.

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic, če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...