Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 180-181

IZŠLA JE NOVA BUKLA, ŠTEVILKA 180-181

Izšla je nova številka Bukle, brezplačne revije o dobrih knjigah.

V tokratni številki urednik dr. Samo Rugelj v uvodniku z naslovom Do (pred)zadnjega diha razmišlja o eroziji slovenske knjižne pokrajine, ki ji je namenjeno vse manj sredstev, pa tudi o slovesu velike ljubiteljice knjig in promotorke branja Mance Košir in nazadnje o smislu ustvarjanja revije kot je Bukla. 

Z naslovnice vas pozdravljajo Karmen Petric (Prste stran), Klemen Kordež (Nikogaršnji čas), Kaja Bucik Vavpetič (Srebrne vezi) in Dan Podjed (Krizolacija). Preberite si, o čem smo se z njimi pogovarjali!

V nadaljevanju sledi še več pogovorov z zanimivimi gosti. Jasmina Jerant se je z Boštjanom Videmškom pogovarjala o ekološki krizi v Anhovem, ki jo je popisala v svoji novi knjigi. Kristina Kočan, programska vodja festivala Dnevi poezije in vina, pa nam je zaupala, kaj si lahko ljubitelji poezije obetamo letos na Ptuju. O romanu Odprejo se vrata smo spregovorili s pisateljico Nino Mav Hrovat. V rubriki 3 vprašanja pa nam je Kazimir Kolar na kratko predstavil svoj najnovejši roman Onečejevalec.

Združenje splošnih knjižnic predstavlja prvo javno platformo za izposojo e-knjig, COBISS-Ela. V prispevku si lahko preberete, kako deluje, kakšen je postopek izposoje in na kaj moramo biti pozorni pri izbiri e-bralnika. 

O 39. mednarodnem literarnem festivalu Vilenica, ki se bo odvil v začetku septembra, je pisal Aljoša Harlamov. Pobliski v prevode pa nas tokrat ponesejo v svet stripa. O svojem prevajalskem delu so nam malenkost razkrili nominiranca za nagrado Vasje Cerarja, Špela Žakelj in Izar Lunaček, ter prejemnik nagrade Boštjan Gorenc

Poleg ostalih rubrik tudi tokrat jedro revije tvorijo knjižne novosti na več kot 60-ih straneh. 

Buklo najdete v večini knjigarn in knjižnic. Če pa jo želite prejemati v domači poštni nabiralnik, kliknite tukaj. Prijetno branje!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...