Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Natečaj za nagrado modra ptica 2020

Natečaj za nagrado modra ptica 2020

Sporočilo za javnost - Ljubljana, 25. julij 2018

Skupina Mladinska knjiga že šestič razpisuje književno nagrado modra ptica za najboljše še neobjavljeno književno delo, in sicer za zvrst »mladinski roman«. Znotraj romana je natečaj odprt za vse žanre in vsebine.

Avtorje in avtorice vabijo, naj na natečaj prijavijo svoja še neobjavljena dela, ki niso krajša od 7 in daljša od 15 avtorskih pol in so v izvirniku napisana v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljajo, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Avtorji svoja dela pošljejo po elektronski pošti na naslov modraptica@mkz.si. Besedila naj bodo pripravljena v pisavi Times New Roman, velikost črk 12, razmik 1,5 vrstice. Avtorji naj založbi posredujejo še naslov stalnega bivališča in številko mobilnega telefona. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. julij 2019.

Strokovna komisija v sestavi Alenka Veler (predsednica), Aljoša Harlamov (namestnik predsednice), Irena Matko Lukan, Andrej Ilc, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić (člani) bo prebrala vsa prispela dela in najboljšemu podelila nagrado v višini 10.000 evrov bruto. Nagrada vključuje avtorski honorar do naklade 5.000 izvodov.

Nominirance in zmagovalni roman bodo razglasili januarja 2020, nagrada pa bo podeljena ob izidu knjige v prvi polovici leta 2020.

Pravilnik o podelitvi nagrade in širša obrazložitev o nagradi oziroma natečaju sta objavljena na spletni strani http://www.mladinska.com/modraptica

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...