Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nova platforma COBISS Ela – popolna poletna izbira za ljubitelje knjig

Nova platforma COBISS Ela – popolna poletna izbira za ljubitelje knjig

Slovenija je bogatejša za novo, inovativno storitev, ki bo ljubiteljem knjig omogočila še lažji dostop do branja. Od 17. 06. 2024 naprej je na voljo COBISS Ela, prva javna platforma za izposojo e-knjig v Sloveniji. Ta poletna pridobitev bo še posebej razveselila tiste, ki na dopust ne želijo nositi težkih knjig, saj lahko zdaj svojo najljubšo literaturo prebirate kar na e-bralniku, in to brezplačno!

Poletna bralna avantura s COBISS Elo

COBISS Ela omogoča brezplačno izposojo e-knjig članom vseh slovenskih splošnih knjižnic. Trenutno je na voljo približno 2000 naslovov različnih slovenskih založb, izbira pa se bo v prihodnosti še širila. Platforma prinaša številne prednosti, med drugim tudi možnost, da lahko uporabniki e-knjige berejo na dveh napravah hkrati, naenkrat si izposodijo kar 5 knjig za obdobje 21 dni, po preteku obdobja se knjige samodejno razdolžijo, predčasna vrnitev pa je možna po 24 urah od izposoje.

Katere pa so vaše najljubše poletne knjige?

Kaj najraje prebirate na plaži, v gorski koči ali na terasi ob sončnem zahodu? Vzemite si trenutek zase in se potopite v svet knjig, kjerkoli že ste. COBISS Ela je vaša nova najboljša prijateljica za poletne dni, ki vam omogoča, da uživate v branju brez omejitev. Namesto kupa knjig, ki bi vam zasedale prostor v prtljagi, lahko s seboj vzamete zgolj e-bralnik, poln vaših najljubših zgodb.

Uporaba je enostavna in hitra!

Za izposojo e-knjig na platformi COBISS Ela poiščite želeni naslov v katalogu COBISS+ ali kliknite na ikono COBISS Ela, izberite možnost "izposodi si", se prijavite v servis Moja knjižnica, nato pa kliknite na "Prenesi" in e-knjigo odprite v aplikaciji Thorium Reader ali Cantook by Aldiko ter začnite z branjem.

Kaj Slovenci najraje berejo?

Odkrijte nove svetove in se prepustite užitkom branja z novo platformo COBISS Ela.  Če potrebujete navdih za svoje naslednje branje, vam predstavljamo nabor najboljših knjig za odrasle po izboru COBISS-a za pretekli mesec:

Znanost mirnega življenja  (David Zupančič)

Oj, Triglav, moj dom (Tadej Golob)

Belo se pere na devetdeset (Bronja Žakelj)

Skalpel: iskrena pripoved o življenju in delu kirurga (Uroš Ahčan)

Življenje v sivi coni: prizori iz življenja mladega zdravnika (David Zupančič)

Visoška kronika (Ivan Tavčar)

Imej me rajši od vsega na svetu: zgodbe o pripadanju (Mira Furlan)

Notranji pir ali Kako se prepiti do konca : priročnik za rekreativne pivke in pivce z dvomi (Miha Šalehar)

Estonia (Avgust Demšar)

Ta veseli dan ali Matiček se ženi  (Anton Tomaž Linhart)

Darovi minevanja (Manca Košir)

Sibilina sodba: roman (Urška Klakočar Zupančič)

Ne pozabite obiskati spletnega naslova knjiznice.si ali cobiss.si/bralci/ela, kjer lahko najdete vse informacije o uporabi nove platforme, pa tudi odgovore na najpogostejša vprašanja. Preverite, kaj vse vam prinaša COBISS Ela in uživajte v brezskrbnem poletju z vašimi najljubšimi knjigami!

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...