Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Drugo

Ilustratorka Andreja Peklar in prevajalka Nada Grošelj sta v Atenah prejeli IBBY častno listo 2018

Tilka Jamnik, Bukla 144, 12. 9. 2018

Ilustratorka Andreja Peklar in prevajalka Nada Grošelj sta v Atenah prejeli IBBY častno listo 2018

Na fotografiji: Tilka Jamnik, Nada Grošelj, Andreja Peklar, Vesna Radovanovič, Aksinja Kermauner in Božena Kolman Finžgar

V Atenah je od 30. avgusta do 1. septembra 2018 potekal 36. kongres IBBY (Mednarodna zveza za mladinsko književnost) na temo East meets West around Children's books and fairy tales. Med približno 500 delegati jih je bilo tudi šest iz Slovenije.

Podeljena so bila mednarodna priznanja in nagrade za mladinsko književnost. IBBY častne liste so prejeli tudi slovenski ustvarjalci: ilustratorka Andreja Peklar za avtorsko slikanico Ferdo, veliki ptič (KUD Sodobnost International, 2016) in prevajalka Nada Grošelj za prevod knjige Pika Nogavička Astrid Lindgren (Mladinska knjiga, 2015), ki sta se podelitve tudi udeležili, ter pisatelj Vinko Möderndorfer za knjigo Kit na plaži (Mladinska knjiga, 2015). Slovenska nominiranca za Andersenovo nagrado 2018 sta pisatelj Peter Svetina in ilustrator Peter Škerl; za IBBY Asahi Reading Promotion Award smo kandidirali Knjižnico slepih in slabovidnih Minke Skaberne.

V bogatem strokovnem delu kongresa sta Aksinja Kermauner in Božena Kolman Finžgar pod naslovom Inclusive ­Library - There's Room for All predstavili novo Knjižnico A. T. ­Linharta ­Radovljica, Vesna Radovanovič je izmenjala vrsto izkušenj na področju pripovedovanja pravljic, Tilka Jamnik pa je opravila obveznosti kot predsednica Slovenske sekcije IBBY.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...