Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Dodatni prispevki

Kulturni bazar 2019

Promocijsko sporočilo, Bukla 146, 6. 2. 2019

Kulturni bazar 2019

Kulturni bazar je tradicionalno zasnovan kot oblika strokovnega usposabljanja za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, pa tudi za strokovne delavce z drugih področij, ki lahko pri svojem delu inovativno vključujete kulturnovzgojne vsebine (zdravje, okolje in prostor, narava in gozd, šport in gibanje …), ter za študente.

Kulturni bazar je pomemben del načrtnega razvoja kulturno-umetnostne vzgoje, ki so si ga že več kot pred desetlet­jem skupaj zastavili Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo. ­Častni pokrovitelj projekta je Slovenska nacionalna komisija za Unesco, izvršni producent pa Cankarjev dom v ­Ljubljani.

Osrednji temi enajstega Kulturnega bazarja sta Ustvarjalnost mladih, s poudarkom na projektih »Mladi za mlade« in ­Sodobna umetnost.

Iz bogatega programa strokovnega usposabljanja (več kot petdeset dogodkov) bralce Bukle še posebej opozarjamo na dogodke, povezane s knjigami in bralno kulturo:

• Degustacije s področja bralne kulture: ščepec bralne kulture, kratke predstavitve projektov in programov (sodelujejo: Javna agencija za knjigo RS, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Bralno društvo Slovenije, Društvo slovenskih pisateljev, Slovenska sekcija IBBY, Vodnikova domačija Šiška, Zavod MARS Maribor)

• Nacionalni mesec skupnega branja, predstavitev nacionalne medresorske akcije za spodbujanje branja (sodelujejo: Petra Potočnik, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS; Diana Volčjak, Andragoški center Slovenije; Savina Zwitter, Bralno društvo Slovenije)

• S knjigami pa so tesno povezane tudi gledališke predstave, vključene v programu usposabljanja: Kako zorijo ježevci SNG Drama Maribor, Peter Klepec ali Kako postaneš pravi junak SNG Drama Ljubljana ter tudi letošnja sklepna prireditev s predstavo Skrivnostni primer ali Kdo je umoril psa SNG Drama Maribor.

• Če želite spoznati zanimive in bogate programe in projekte kulturnih ustanov s področja bralne kulture, obiščite njihov razstavni prostor v Veliki sprejemni dvorani CD, kadarkoli od 9.00–18.00.

Udeleženci usposabljanja spoznajo številna področja kulturno-umetnostne vzgoje (knjige, glasba, film, gledališče, ples, kulturna dediščina, intermedijska umetnost …). Skozi kreativna partnerstva z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvom za okolje in prostor pa predstavljamo, kako lahko kulturo in umetnost kreativno povežemo tudi z drugimi področji. Letos smo pripravili medresorske tematske sklope Gozd skozi umetnost in kulturo, Zdravje, šport, gibanje, umetnost in tehnologije ter Arhitektura in prostor.

Udeležba na Kulturnem bazarju je za vse obiskovalce brezplačna, obvezna pa je prijava najpozneje do 20. marca 2019.
Program strokovnega usposabljanja in e-prijavnico najdete na spletni strani www.kulturnibazar.si.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...