Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 94, 16.10.2013

Okno v svet

Frozen Earth: The Once and Future Story of Ice Ages
Doug Macdougall
University of California Press, 2013

Avtor podrobno in zanimivo predstavi vzroke in posledice ledenih dob, ki so se zvrstile v Zemljini zgodovini. Natančno opiše zgodovino znanstvenih odkritij in osebne zgodbe znanstvenikov, ki so preučevali klimatske spremembe. Posebej zanimivo je poglavje, v katerem opiše genialnega srbskega matematika Milutina Milankovića, ki je cikle ponavljanja ledenih dob kar izračunal.

The Rise and Fall of Modern Medicine
James Le FanuLittle
Brown Book Group, 2011

Druga posodobljena izdaja odmevne knjige, v kateri angleški zdravnik James Le Fanu, ki o dogajanjih na področju zdravja pogosto piše za časopise, podrobno predstavi in analizira razvoj medicine od druge svetovne vojne do danes. Obdobju velikih odkritij novih zdravil in tehnik zdravljenja, ki so rešili na milijone življenj, je po njegovih ugotovitvah sledilo obdobje počasnejšega napredovanja, ko je zaradi različnih vzrokov veliko ljudi začelo izgubljati zaupanje v institucionalno medicino in se zatekati k raznim alternativnim pristopom.

If A, Then B :How the World Discovered Logic
Michael Shenefelt, Heidi White
Columbia University Press, 2013
Avtorja sta napisala zanimivo kratko zgodovino zakonov in pravil logike, v kateri opisujeta tudi življenja posameznikov, ki so odkrivali njene zakonitosti. Obravnavata vse od Aristotela in stoikov prek srednjeveških učenjakov do Boola, Fregeja, Russlla in Turinga.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...