Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 97-98, 04.2.2014

Okno v svet

Moral Tribes: Emotion, Reason, and the Gap Between Us and Them
Joshua Greene
Penguin, 2013

Nevroznanstvenik Joshua Greene z Univerze Harvard v knjigi podrobno analizira biološke in kulturne vidike etičnega delovanja posameznikov. Ob analizi eksperimentov, od katerih jih je kar nekaj izvedel tudi v svojem laboratoriju, sklene, da imamo ljudje zelo dobro razvite naravne mehanizme, ki nas intuitivno usmerjajo, da delujemo v skupno dobro in dobro drugih, a le če druge ljudi, ki jim pomagamo, dojemamo kot pripadnike naše skupine.


The Gap: The Science of What Separates Us from Other Animals
Thomas Suddendorf
Basic Books, 2013

Ljudje smo med vsem živimi bitji nedvomno nekaj posebnega. Ampak v čem konkretno smo tako drugačni denimo od šimpanzov ali goril? Thomas Suddendorf pride ob analizi mnogih znanstvenih študij do sklepa, da sta ključni predvsem dve naši lastnosti: sposobnost refleksije in vživljanja v najrazličnejše scenarije razvoja dogodkov v prihodnosti ter sposobnost povezovanja in izmenjave misli z drugimi ljudmi.


Nothing: Insights from the New Scientist into the Amazing World of Nothingness
New Scientist, Profile Books, 2013

Zbornih esejev na temo niča in praznine, ki obravnavajo vse od absolutne ničle, placeba, izklopljenih možganov, temne energije, vakuuma in podobnih pojavov, ki se tako ali drugače navezujejo na naslovno temo. Zgodbe v knjigi zanimivo povzamejo nič, kot ga vidi sodobna znanost.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...