Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Okno v svet

Okno v svet

Sašo Dolenc, Bukla 99, 02.4.2014

Okno v svet

The Second Machine Age
Work, Progress, and Prosperity in a Time of Brilliant Technologies
Erik Brynjolfsson, Andrew McAfee,
W. W. Norton & Company, 2014

Po prepričanju avtorjev knjige, sicer raziskovalcev na ugledni univerzi MIT, človeštvo vstopa v novo tehnološko dobo, v kateri bo znala umetna inteligenca opraviti večino vsakodnevnih opravil bistvene bolje in hitreje, kot jih znamo ljudje. Kmalu tako ne bomo več potrebovali šoferjev, tajnikov, prevajalcev in mnogih drugih storitvenih poklicev, ker bodo stroji ta dela izvajali bistveno bolj zanesljivo, varneje in ceneje. Avtorja obširno analizirata razmere, s katerimi se bomo morali že kmalu soočiti, in njuni sklepi nikakor niso pesimistični.

Our Mathematical Universe
My Quest for the Ultimate Nature of Reality
Max Tegmark, Knopf, 2014

Izzivalna knjiga uglednega kozmologa, v kateri poskuša najti odgovore na sicer preprosta vprašanja, ki pa nimajo enostavnih odgovorov. Ko poskuša pojasniti naravo in zgradbo sveta ter vesolja, spotoma nazorno predstavi tudi mnoge zapletene teorije fizike in astronomije, tako da je knjiga zanimiva že kot prikaz sodobnih znanstvenih teorij, tudi če nas ne prepriča avtorjeva hipoteza, da je vesolje zgrajeno »iz matematike«.

The Story of Medicine
From Bloodletting to Biotechnology
Mary Dobson, Quercus, 2013

Ugledna zgodovinarka znanosti v bogato slikovno opremljeni knjigi predstavi ključne dogodke iz zgodovine medicine. Opiše vse od prvih ohranjenih pisnih virov o zdravljenju iz starega Egipta do danes aktualnih problemov, ki jih sproža bliskovit napredek znanja o delovanju človeškega telesa. Dobra stran knjige je, da avtorica zgodb ne pripoveduje kronološko, ampak poglavja oblikuje kot samostojne problemske sklope.


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...