Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0
Mestna knjižnica Ljubljana

Strokovne srede v Mestni knjižnici Ljubljana v letu 2019

Darja Lavrenčič Vrabec, Bukla 146, 6. 2. 2019

Strokovne srede v Mestni knjižnici Ljubljana v letu 2019

S knjigami, dobitnicami priznanj zlata hruška 2018, in pogovori z njihovimi avtorji in založniki smo na decembrski Strokovni sredi v MKL Pionirji sklenili minulo leto. S svetlobo zlatih hrušk, ki jo oddajajo odlične knjige zdajšnjim in bodočim malim in velikim bralcem, smo vstopili tudi v novo leto 2019. V njem nadaljujemo promocijo odlične knjižne bere, ki si je pridobila v letu 2018 znak kakovosti in priznanja zlata hruška, po mladinskih oddelkih MKL, ki je »povsod po mestu«, širimo zavedanje o odličnih knjigah po celotni državi, slovenskih splošnih knjižnicah, šolskih knjižnicah in knjigarnah.

S knjigami, dobitnicami priznanj zlata hruška 2018, in pogovori z njihovimi avtorji in založniki smo na decembrski Strokovni sredi v MKL Pio­nirji sklenili minulo leto. S svetlobo zlatih hrušk, ki jo oddajajo odlične knjige zdajšnjim in bodočim malim in velikim bralcem, smo vstopili tudi v novo leto 2019. V njem nadaljujemo promocijo odlične knjižne bere, ki si je pridobila v letu 2018 znak kakovosti in priznanja zlata hruška, po mladinskih oddelkih MKL, ki je »povsod po mestu«, širimo zavedanje o odličnih knjigah po celotni državi, slovenskih splošnih knjižnicah, šolskih knjižnicah in knjigarnah. Promocija zlatih hrušk je že tradicionalno prisotna v mesecu januarju v knjigarni Konzorcij v Ljubljani, pa tudi v celotni knjigarniški mreži knjigarn Mladinske knjige Trgovine po vsej državi. Letošnjo izložbo knjigarne na Slovenski cesti, ki je ena najbolj izpostavljenih izložbenih točk v srcu mesta, je odlično zasnovala in z zlatimi hruškami in letošnjo rdečo nitjo »Eden je svet« razvila novo kreativno zgodbo ilustratorka Tanja Komadina. Sijaj zlatih hrušk v izložbi si lahko ogledate tudi na priloženi fotografiji.


Kaj so Strokovne srede, komu jih namenjamo in v katero tematiko bodo usmerjene v letu 2019?

Strokovne srede so nacionalni projekt izobraževanja mladinskih in šolskih knjižničarjev in širše zainteresirane strokovne in laične javnosti, ki jih zanima vzgoja za kakovostne mladinske knjige in kakovostno branje. Potekajo v organizaciji MKL, Pionirske – centra za mladinsko književnost in knjižničarstvo že od leta 1972 dalje, vsako drugo sredo v mesecu.

47. sezona Strokovnih sred se bo poleg rednih tem informativnega dela (Ob začetku nove bralne sezone, MEGA kviz, Priročnik in pogovor z dobitniki priznanj zlata hruška 2019) v izobraževalnem delu posvetila predvsem bralcu in njegovim individualnim bralnim izhodiš­čem v okviru možnosti, ki jih ponuja knjižničarstvo znotraj usmeritve »prava knjiga pravemu bralcu ob pravem času«. Krovna tema odpira razpetosti med individualnim in družbenim, ki jo bomo zasledovali s prispevki strokovnjakov z različnih področij na simpoziju.

Datum in lokacija: Strokovne srede se običajno pričnejo ob 10. uri v dvorani v 3. nadstropju Knjižnice Otona Župančiča in se zaključijo predvidoma ob 13. uri. Pričetek in lokacija posamezne Strokovne srede bosta objavljena na spletni strani: https://www.mklj.si/strokovne-srede. V letu 2019 se bodo izvajale meseca februarja, marca, maja, septembra, oktobra, novembra in decembra. Mesečno bomo udeležence obveščali o podrobnejšem programu redne mesečne Strokovne srede.

Program za posamezno Strokovno sredo bo objavljen na http://www.mklj.si/strokovne-srede.

Strokovne srede sofinancira tudi Javna agencija za knjigo RS.

Prisrčno vabljeni na strokovna srečanja in na majski simpozij v Mestni knjižnici Ljubljana, za katere je potrebna prijava na: ucni.center@mklj.si


Povej naprej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...