Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

1001 film

Najboljši filmi vseh časov
1001 film
49,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba UMco
Zbirka Filmski priročniki in posebne izdaje
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-6803-41-0
Naslov izvirnika 1001 MOVIES you must see before you die
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Ana Bohte, ... [et al.]
Urejanje Samo Rugelj, Steven Jay Schneider

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 16,5 cm
2.000 g
960 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
umetnost > film
knjige umco

Povej naprej

Recenzija Bukla

Slovenski izid najnovejše izdaje knjige 1001 film: Najboljši filmi vseh časov je eden od največjih filmskoknjižnih projektov na Slovenskem, ki je namenjen najširšemu krogu bralcev. Gre za izjemno obsežno delo tako po številu predstavljenih filmskih naslovov kot tudi po številu sodelavcev, ki so za izvirno knjigo prispevali svoje recenzije – tisoč filmov (in še en zraven) namreč pomeni prav toliko izmišljenih in/ali resničnih svetov s prav toliko poetikami in skrivnostmi, ki so bili potem prekvašeni še s kakimi 60 različnimi pripovednimi stili recenzentov. Ti so upoštevani tudi pri prevodu, podobno kot so naredili večinoma tudi drugod, kjer je knjiga izšla. V določenih primerih, ko popkulturno slovensko ozadje ni omogočalo neposrednega prevoda ali pa ta ne bi bil povsem razumljiv, je besedilo prirejeno tako, da je jasno tudi tistemu, ki filma in kinematografije ne pozna pobliže, v nekaterih drugih primerih pa so ohranjeni izvirni izrazi.
V tem enciklopedičnem, za vnovični izid ponovno pregledanem in z najnovejšimi naj filmi dopolnjenem delu se boste torej lahko seznanili s filmi, ki jih nihče ne sme zamuditi – od Potovanja na Luno (1902) do Umetnika (2011), od umetniških klasik do vesternov – izbor za to knjigo je bil narejen na podlagi zgodovinskih in popkulturnih kriterijev ter na temelju kritiškega vrednotenja. Z informativnimi in angažiranimi recenzijami skupine uveljavljenih mednarodnih filmskih kritikov je knjiga 1001 film: Najboljši filmi vseh časov nepogrešljiv priročnik za vse ljubitelje filmov in za tiste, ki to nameravajo postati, pa pri tem potrebujejo trdno oporno točko.

Bukla 82-83

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...