Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako narediti film z digitalno tehnologijo

Priročnik za filmske zanesenjake
Mike Figgis
Kako narediti film z digitalno tehnologijo -10%

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Slovenska kinoteka, UMco
Zbirka Filmski priročniki in posebne izdaje
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6445-95-5
Naslov izvirnika Digital Film-making
Leto izdaje izvirnika 2007
Prevod Slavica Jesenovec Petrović, Borut Petrović Jesenovec
Spremna beseda Aleš Blatnik
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
360 g
175 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost > film
knjige umco

Založnik o knjigi

Vodilni filmski ustvarjalec Mike Figgis v tem nepogrešljivem vodniku bralcu ponuja natančne napotke, kako korak za korakom uporabiti digitalno tehnologijo za snemanje filmov, da bi od nje res dobili najboljše, kar omogoča. Predstavi opremo, opiše, kako jo uporabimo, in nas strokovno usmerja pri samem snemanju – od dela z igralci in osvetlitve do kadriranja in gibanja kamere. Poleg tega posreduje izjemno koristno znanje o montaži ter uporabi zvoka in glasbe, pri tem pa ves čas gradi solidno estetsko podlago za digitalni format.

To je priročnik, ki ga bo hotel kot referenco imeti pri sebi vsak zanesenjak snemanja filma z digitalno tehnologijo – ne glede na to, ali želi snemati filme brez finančnih sredstev ali pa bi rad svojo videokamero uporabil za še kaj več kot samo za snemanje porok in preživljanja počitnic.

Recenzija Bukla

Filmski ustvarjalec Mike Figgis (njegov najbolj znan film je verjetno Zbogom, Las Vegas za katerega je Nicolas Cage prejel oskarja za glavno moško vlogo) v tem priročnem vodniku bralcu ponuja napotke, kako uporabiti sodobno digitalno tehnologijo za snemanje filmov. Avtor se loti najrazličnejših tem: od dela z igralci in osvetlitve, kadriranja in gibanja kamere pa vse do montaže, glasbene podlage in distribucije filmskih posnetkov. Digitalna kamera namreč filmsko produkcijo poenostavi, sama od sebe pa filmske mojstrovine ne bo posnela, prav zato so Figgisovi napotki neprecenljivi za vse, ki želijo posneti svoj prvi (kratki) film ali pa izpopolniti svoje posnetke družinskih dogodkov in počitnic. Priročnik za vse filmske zanesenjake, ki želijo iz svoje videokamere iztisniti kaj več, kot jo le prijeti v roke in pritisniti na rdeči gumb »snemaj«. 

Matevž Rudolf

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...