Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako ujeti gibljive podobe

Fotografija v filmu in videu; Filmska in videomontaža
Radovan Čok
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, UMco
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6954-09-9
Leto izdaje izvirnika 2014
Urejanje Peter Milovanovič Jarh, Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 16,5 cm
410 g
165 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > film
knjige umco

Založnik o knjigi

Kako ujeti gibljive podobe, priročnik Radovana Čoka, izjemno tankočutnega in vsesplošno razgledanega direktorja fotografije, dolgoletnega pedagoga na AGRFTV in seminarjih JSKD, snemalca, fotografa in mentorja, je nov korak k bogatenju slovenske vizualne kulture, izobrazbe in »filmskega mišljenja«. Prvi je bil izjemno uspešen priročnik Jovana Jovanoviča Uvod v filmsko mišljenje, ki je dokazal, kako nujno potrebujejo slovenski medijski ustvarjalci tudi teoretsko podporo in razmišljanje o kreativni rabi sodobne tehnologije in tehnike pri svojem ustvarjanju!

Čok v tej knjigi kompetentno spregovori o temeljih vizualne kulture, o filmski in elektronski tehniki snemanja in montaže, njunih metodah in načinih uporabe, vse to pa v luči namena, da bo ustvarjalec gibljivih podob – bodisi ljubitelj ali profesionalec, ta meja se po svetu in pri nas vse bolj zabrisuje – izvlekel največji možni ustvarjalni učinek ter gledalcu ponudil polnovreden in umetniško prepričljivo vizualen izdelek. To avtor počne z raznimi praktičnimi primeri, ki so podkrepljeni z množico ilustracij, skic in fotografij, ob tem pa nas Čok kot izjemen poznavalec hkrati popelje skozi zgodovino filmske umetnosti in filmske fotografije in estetike vse do danes. Kako ujeti gibljive podobe je nepogrešljiva knjiga za vsakega sodobnega filmskega in video ustvarjalca!

Peter Milovanovič Jarh, urednik


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...