Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med tvojim kladivom in nakovalom

Branko Gradišnik
28,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6803-71-7
Leto izdaje izvirnika 2013
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
470 g
339 strani
Tip knjige
pisma
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

»\'Vsak je svoje sreče kovač!\' – že, že, ampak kje dobiti orodje?«
Kitajski kovaški pregovor

Branko Gradišnik (1951) je bralstvu založbe UMco dobro znan kot avtor dveh »priročnikov za samopomoč«. V pričujočo knjigo je uvrstil nekatera daljša, tudi ponekajletna terapevtska dopisovanja, ki nakazujejo, da gre pri izmenjavi anamneze in hipotetične diagnoze, kakršna je bila značilnost Sreče (2009) in Sreče za 2 (2010), ponavadi le za kamenček, ki naj bi šele sprožil dolgotrajnejši plaz samouziranja. Tako je, pravi avtor, »tudi pričakovati, kajti v življenju ni razen smrti nič dokončnega«.
Uvodna pisma je mogoče brati kot napete zgodbe, kakršne piše življenje, torej polne presunljivih preizkušenj in pretresov. Nadaljnja korespondenca je morda manj dramatična, a zato nič manj hvaležna, saj diskretno beleži večinoma uspešne, včasih tavajoče korake na poti k samosprejetju in usvojitvi srečnega življenja, namreč srečnega v tem smislu, da sta si njegova notranja in zunanja komponenta skladni.
Drobnim osebnim zmagoslavjem je težko podeliti primerno pozornost. Gradišniku to uspeva s tem, da nikjer ne skuša preglasiti svojih dopisovalk (in dopisovalcev). Iz njihovih pisem je razvidno, da je objektnorelacijska teorija primeren »sistem«, ki nudi ljudem, zbeganim v stiski (»Pa zakaj si to počnem?«), uporaben ključ za dešifriranje skrivnih gibal, da pa je pri ozavedovanju nezavednega veliko bolj pomembna terapevtova pripravljenost, da se daje na voljo. Vse drugo lahko naredi človek v stiski – prek znanega terapevtskega učinka transference, pa tudi skozi subtilno igro samouvidov – sam, pač skladno z reklom »pomagaj si sam in terapevt ti bo pomagal«, oziroma s tistim bolj znanim, ki pravi, da je »vsakdo svoje sreče kovač«.
Le primerno orodje mora imeti za to.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...