Novica
32. Slovenski knjižni sejem
Datum dogodka: Torek, 22.11.2016

Vabljeni na 32. Slovenski knjižni sejem, ki se bo odvijal od torka, 22. novembra, do nedelje, 27. novembra 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Več o dogodku najdete TUKAJ


TO, 22. novembra, ob 15. uri, CD, Dvorana M1 

La nave di Teseo – svež veter za italijansko neodvisno založništvo 

Elisabetta Sgarbi, urednica, založnica, režiserka, ki je leta 2015 skupaj z Umbertom Ecom ter nekaj uglednimi italijanskimi in mednarodnimi pisateljskimi peresi zapustila založbo Bompiani ter ustanovila novo: La nave di Teseo. 

Pisatelj Claudio Magris jo je pred letom dni opisal z besedami: »Sgarbijeva je pogumna, lucidna, neustrašna vodja ogromne založniške flote, ki ne kloni pred pustolovščinami; vsak dan manevrira, srečuje, sprejema, zavrača, izboljšuje – tako knjige kot njihove avtorje.«

Mario Andreose je med italijanskimi knjižnimi uredniki in založniki že desetletja ena ključnih osebnosti. Delal je pri neodvisni založbi Saggiatore Alberta Mondadorija, pa pri Mondadoriju, bil glavni urednik pri Gruppo Fabbri in glavni urednik skupine Rcs Libri. Urejal je knjige osrednjih likov literature 20. stoletja, pa ne samo Italijanov. Bil je dolgoletni prvi urednik »consigliere« Umberta Eca – in več kot to.

Eugenio Lio je nekdanji urednik pri Založbi Bompiani, danes odgovorni urednik pri založbi La Nave di Teseo, scenarist in sorežiser številnih dokumentarcev Elisabette Sgarbi ter član upravnega odbora festivala La Milanesiana.

32. Slovenski knjižni sejem, Založniška akademija & Država v fokusu: Italija, (pogovor). Prosti vstop.

TO, 22. novembra, od 18. - 19. ure, CD, Linhartova dvorana

Z mladostno energijo in odličnim programom odpiramo 32. Slovenski knjižni sejem. Veliko je razlogov, zakaj obiskati najstarejši, največji in najpomembnejši knjižni dogodek pri nas. V petih dneh vas na sto razstavnih prostorih čaka kar tri tisoč novih knjig, srečanja s sto domačimi in skoraj tridesetimi tujimi avtorji ter na na petih odprtih odrih in dvoranah Cankarjevega doma skoraj 300 spremljevalnih prireditev.

Sejem, tako kot odprtje, postaja družabni dogodek, vesel in živahen, ki ga ne smete zamuditi.