Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Objave in oglaševanje v Bukli

V Sloveniji letno izide nekaj tisoč knjig, Buklina ekipa pa je majhna in nima možnosti, da bi vse knjige obdelala in predstavila na svoji spletni strani. Tudi tiskana revija Bukla ima premalo prostora, da bi se lahko v njej pojavile vse knjižne novosti. Stroški obdelave prejetih knjig, recenziranja, oblikovanja, urejanja, tiska revije in distribucije po Sloveniji so visoki. Tako imajo zaradi prostorske in finančne stiske pri predstavitvi prednost knjige tistih založnikov, ki z nami sodelujejo tudi poslovno ali pa so knjige izšle s podporo JAK RS, ki delno sofinancira izhajanje BUKLE.

Osnova za predstavitev katerekoli knjige v tiskani reviji Bukla in na spletnem portalu bukla.si  je izpolnjevanje spodnjih pogojev:

  • izdana knjiga mora v celoti ustrezati osnovnim založniškim standardom, (vsebinsko, uredniško in tehnično)
  • imeti mora aktualno letnico izida (tekoče leto)
  • biti mora dosegljiva bralcem v splošnih knjižnicah (vsaj v 100 izvodih po celi Sloveniji)
  • biti mora na voljo kupcem v vseh večjih knjigarnah po Sloveniji (verige MK, DZS, Felix itd.)
  • uredništvo mora dobiti na vpogled recenzijski izvod in potem se na podlagi vsega naštetega pogovarjamo o objavi.

Predstavitve pišejo naši izkušeni recenzenti. Na njihovo mnenje ne vplivamo.

V kolikor je knjiga izšla v samozaložbi ali pri manjšem pravnem subjektu, kjer založništvo knjig ni osnovna dejavnost, hkrati pa izpolnjujete VSE zgoraj naštete kriterije, sta za objavo knjige v brezplačni reviji Bukla še vedno dve možnosti: recenzija oz. krajša uredniška predstavitev knjige ali pa naročeno oglasno sporočilo.

Obdelava knjige in recenzija oz. krajša uredniška predstavitev knjige v reviji Bukla znaša 50 € + DDV. 
S tem pokrijemo strošek pisanja predstavitvenega besedila, tehnične obdelave knjige, skeniranje naslovnice, prepis kolofona, lekturo predstavitvenega besedila, prostor na strani, grafični prelom, tisk, distribucijo ... Besedilo o knjigi (vsaj 850 znakov in naslovnica) bo objavljeno v eni od naslednjih tiskanih reviji Bukla, vendar si uredništvo, kljub izpolnjevanju pogojev pridržuje pravico, da samo presodi ali vsebina ustreza programski zasnovi revije in uredniški politiki, ter deluje skladno s tem.

 

Za oglasne ponudbe pa preglejte osnovni cenik oglaševanja in se obrnite na priložene kontakte.

Dimenzije in cenik oglaševanja

Pri oglaševanju za vsebino in oblikovanje oglasa načeloma poskrbi naročnik oglasa, upoštevati je treba predpisane dimenzije. Po dogovoru vam lahko oglasno sporočilo izdelamo tudi na Buklinem uredništvu.

Na cene po ceniku smo za samozaložniške in druge družbenokoristne knjižne projekte pripravljeni ponuditi tudi nekaj popusta. V kolikor se odločite za oglaševanje, morate pravočasno obvestiti uredništvo, naši izkušeni recenzenti pa vam pripravijo tudi recenzijo.

Sprejem in priprava gradiva za oglase

Oddaja izdelanega oglasa vsaj teden dni pred izidom na digitalnih medijih ali na elektronski naslov bukla@umco.si kot datoteko v CMYK barvah, v TIFF, JPEG, EPS ali PDF formatu, resolucija 300 dpi. Pri oglasih v živ rob je treba dodati po 3 mm na vsaki strani za porezavo. Oglase sprejemamo s pisnim naročilom. Naročnik v celoti odgovarja za vsebino oglasa, ki mora biti pripravljen v skladu z oglaševalskim kodeksom. (SOK)

Bukla - datumi izidov v letu 2019

Pridržujemo si pravico, da spornih vsebin ne objavljamo. Za dodatne informacije smo z veseljem na razpolago.

Hvala za razumevanje.

Dodatne informacije o oglasih in uredniških vsebinah ter ponudbe:

Kreativna urednica: Renate Rugelj, mag. zal.: bukla@umco.si, 031 688 590, 01 520 18 34

Uredništvo: Sanja Podržaj, mag. prim. knjiž. in fil.: bukla-urednistvo@umco.si; prodaja@umco.si, 01 520 18 39

Recenzijski izvodi knjig za revijo Bukla ali njeno spletno stran www.bukla.si

Recenzijskih izvodov knjig ne vračamo.

Recenzijske izvode knjig, ki so bili po presoji uredništva predstavljeni v tiskani reviji in/ali na njeni pripadajoči spletni strani, po objavi obdrži avtor predstavitvenega prispevka.

Recenezijske izvode knjig, ki niso bile naročene in tako ali drugače ni bilo predstavitve, obdržimo na uredništvu do zadnje letne številke Bukle (november v tekočem letu). V vmesnem času jih lahko pošiljatelji pridejo iskat in jih osebno dvignejo, po tem obdobju (v mesecu decembru) pa jih podarimo dobrodelnim društvom in ustanovam.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...