Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Splošni pogoji poslovanja

Spletno prodajo na portalu www.bukla.si izvaja ponudnik UMco d.d. s sedežem in poslovnimi prostori na naslovu Leskoškova 12, 1000 Ljubljana. Družba je dne 5. 3. 1992 vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod vložno številko 1/15596/00. Ustanovitveni kapital: 25.000 EUR

Ime podjetja: UMCO, podjetje za reklamo, trgovino, založništvo, d.d.
Naslov: Leskoškova 12, 1000 Ljubljana
ID za DDV: SI89632672
Matična številka: 5618576000
Transakcijski račun: SI56 0204 5001 5514 371 (NLB d.d.)
ID za DDV: SI89632672
e-pošta: knjigarna@umco.si, prodaja@umco.si
Telefon: 01 520 18 39 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30)
GSM: 041 670 666 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30)
Faks: 01 520 18 40

Družba je zavezana za plačilo DDV.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini Bukla.si varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini ...) na dan oddaje naročila. Prikaz popusta v % je zaokrožen na najbližjo celo številko. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi z oddajo naročila.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 14 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu nas najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov knjigarna@umco.si oz. na UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana, ali nam pošljite izpolnjen obrazec za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe, v katerega pod "Pravica do odstopa začne veljati ... " vpišite datum prejema pošiljke. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži v 14 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana. V primeru vračila ste sami dolžni nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga v naše poslovne prostore. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bo podjetje UMco d.d. kupcu v roku 14 dni vrnilo prejeto kupnino na račun, ki ga bo navedel kupec. V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. V 14 dneh od prejema paketa vam bomo nakazali kupnino za vrnjeno blago. Pred vračilom kupnine vam praviloma ponudimo zamenjavo blaga.

Pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa in pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska nimate pravice do odstopa od pogodbe, če ste že odprli varnostni pečat.

Podjetje UMco d.d. odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Podjetje UMco d.d. sprejema reklamacije na telefonu 01 520 18 39 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30) ali na elektronski naslov knjigarna@umco.si ter jih bo rešilo v najkrajšem možnem času.

Podjetje UMco d.d. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

Registracija

V spletni knjigarni Bukla lahko nakupujete kot gost, lahko pa se registrirate in ustvarite svoj uporabniški račun. Ob registraciji postanete član Knjižnega kluba Bukla. Uporabniški račun registriranemu kupcu (v nadaljevanju kupec) omogoča:

  • naročanje izdelkov – kupovanje,
  • pregledovanje dosedanjih nakupov,
  • članstvo v Knjižnem klubu Bukla (brez vseh obveznosti).

Uporabnik lahko opravi nakup z registracijo na spletni strani bukla.si ali brez. Registrirani uporabnik lahko ureja svoje podatke in nastavitve ter pregleduje stanje oddanih naročil.

Kupec sam odgovarja, da so podatki v uporabniškem računu pravi in točni. Podatke v uporabniškem računu lahko kupec ureja v rubriki "Moj račun".

S klikom na gumb »REGISTRACIJA« dovoljujete, da UMco d.d. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje UMco d.d. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Varovanje osebnih podatkov

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni knjigarni naročenega blaga ponudnik hrani osebne podatke v uporabniškem računu. S temi podatki bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Varovanje podatkov je podrobneje opisano v sklopu Zasebnost.

Nakupovanje

V postopku nakupa izberete način dostave in plačila ter naslov za dostavo in naslov za račun. Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminjate do trenutka, ko s klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" dokončno oddate naročilo.

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

S klikom na gumb "Zaključi in oddaj naročilo" v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-naslov, ki ste ga navedli pri registraciji. S tem je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave vas lahko pokličemo na navedeno kontaktno telefonsko številko ali vam pišemo na navedeni e-naslov.

Vsebino vašega naročila lahko kadarkoli preverite po prijavi na bukla.si na strani Moja naročila/ Zgodovina nakupov. Naročilnica je v elektronski obliki shranjena na strežniku in vam je v vsakem trenutku dostopna na področju »Moj račun«.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi (računalniški sistemi zaloge se ne posodabljajo avtomatsko), če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na naš e-naslov knjigarna@umco.si ali na telefon 01 520 18 39 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30).

Ob odpremi blaga boste prejeli obvestilo po elektronski pošti.

Izdajamo tiskane račune, v primeru proračunskih porabnikov pa eRačune.

Cene in plačila

Vse cene v spletni knjigarni so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Na voljo so naslednji načini plačila:

  • plačilo po predračunu
  • plačilo preko sistema PayPal
  • plačilo s kreditno kartico
  • plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)
  • plačilo ob osebnem prevzemu v poslovnih prostorih UMco d.d. (gotovina ali bančne kartice)

Samo za proračunske uporabnike (javne zavode) omogočamo plačilo preko eRačunov z odlogom plačila.

Možnosti plačila so podrobneje opisane v sklopu Dostava in plačilo.

Dostava

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli v predvidoma treh do štirih delovnih dneh. Pri vsakem artiklu je naveden predviden rok dobave. V primerih prednaročil dostavljamo blago šele po prejemu v naše skladišče, o čemer ste obveščeni pri samem izdelku ob oddaji naročila.

Naročeno blago dostavljamo preko Pošte Slovenije, praviloma samo na območju Republike Slovenije. Za naročila v vrednosti do vključno 35 EUR plačate tudi stroške priprave blaga in dostave, ki znašajo 3,69 EUR. Za naročila v vrednosti več kot 35 EUR krijemo stroške dostave v Sloveniji mi.

Naročeno blago lahko v času uradnih ur (po prejemu obvestila) prevzamete tudi osebno na sedežu UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana.

Pogoji za dostavo so podrobneje opisani v sklopu Dostava in plačilo.

Preklic še neobdelanega naročila

Naročilo lahko prekličete nekaj minut po oddaji na telefonski številki 01 520 18 39 39 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30). Če naročilo oddate med vikendom ali po 16. uri, ga lahko prekličete do 8. ure naslednjega delovnega dne na e-naslovu knjigarna@umco.si.

Odstop od pogodbe, vračilo blaga in povrnitev denarja

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 14 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu nas najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov knjigarna@umco.si oz. na UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana, ali nam pošljite izpolnjen obrazec za uveljavitev pravice do odstopa od pogodbe, v katerega pod "Pravica do odstopa začne veljati ... " vpišite datum prejema pošiljke. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži v 14 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov UMco d.d., Leskoškova 12, 1000 Ljubljana. V primeru vračila ste sami dolžni nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga v naše poslovne prostore. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bo podjetje UMco d.d. kupcu v roku 14 dni vrnilo prejeto kupnino na račun, ki ga bo navedel kupec. V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. V 14 dneh od prejema paketa vam bomo nakazali kupnino za vrnjeno blago. Pred vračilom kupnine vam praviloma ponudimo zamenjavo blaga.

Pri nakupu avdio, video posnetkov ali računalniškega programa in pri pogodbah o dobavi časopisov, revij in periodičnega tiska nimate pravice do odstopa od pogodbe, če ste že odprli varnostni pečat.

Zamenjava blaga z napako

V primeru zamenjave blaga z napako nas na e-naslov knjigarna@umco.si obvestite o napaki in nam pošljite kopijo računa.

Pritožbe in reklamacije

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitev lahko sporočite na e-naslov knjigarna@umco.si, s pomočjo spletnega kontaktnega obrazca ali na telefonsko številko 01 520 18 39 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30).

Pomoč in informacije

Za pomoč, naročila in dodatne informacije sta kupcem na voljo e-naslov knjigarna@umco.si ter telefonski številki 01 520 18 39 in 041 670 666 (pon. - čet.: med 8.30 in 16.00, pet.: med 8.30 in 14.30).

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...