Urednikov uvodnik
Slovenski knjižni prostor ima kar bogato žanrsko zgodovino, ki, če govorimo o kriminalkah, v zad­njem obdobju sega vse od Maje Novak prek Igorja Karlovška do Sergeja Verča ter od.. več>
Novica
32. Slovenski knjižni sejem - petkovo dogajanje
Datum dogodka: Petek, 25.11.2016

Celoten program 32. Slovenskega knjižnega sejma si lahko ogledate TUKAJ.

PE, 25. novembra, ob 18. uri, Debatna kavarna, Prvo preddverje CD

Ste že slišali tistega o Žižku?

Je mogoče vso filozofijo povedati in razložiti skozi šale? Je tisti trenutek suspenza, ko šala postane smešna, tudi trenutek filozofske iskrice? O filozofskih zankah in obratih v knjigi Žižkovi vici ter o filozofskem humorju v knjigah Ste že slišali tistega o Platonu in Aristotel in svinjka se gresta politiko bomo govorili s filozofi, sociologi in stand-up komiki. Dolgčas ne bo ;), Stojan Pelko z gosti

PE, 24. novembra,  ob 19. uri, Klub CD

Florence Hartmann – novinarka, ki je razkrinkala haaško sodišče

Boštjan Videmšek v pogovoru s Florence Hartmann, novinarko, žvižgačico, pisateljico in nekdanjo tiskovno predstavnico haaškega sodišča za vojne zločine. Zločin brez kazni in kazen brez zločina. Od vzpona neofašizma do zatona medijev. Od nekaznovanosti krivcev do poniževanja žrtev. 

32. Slovenski knjižni sejem, Mednarodno sodelovanje, vstopnina: 2 EUR

PE, 25. novembra, ob 19. uri, Klub CD

Susanna Tamaro in Marko Sosić: Prijateljstvo iz mladosti

Založništvo tržaškega tiska bo gostilo italijansko pisateljico Susanno Tamaro. Skozi pogovor z Markom Sosičem, s katerim se poznata že dobrih štirideset let, saj sta skupaj odraščala na Opčinah, bo pisateljica razkrila svoj intimni ustvarjalni svet, ki se je rodil iz otroške ljubezni do številk, žuželk in rastlin. Pogovor med dvema pisateljema bo hkrati snidenje dveh prijateljev, sproščen klepet, v katerem bosta prehodila pot spominov, po kateri sta se peljala s Susannino vespo, vse dokler jo ni izjemni literarni uspeh odpeljal v svet zvezdnikov in do večjega motorja. 

32. Slovenski knjižni sejem, Država v fokusu: Italija, vstopnina: 2 EUR

PE, 25. novembra, ob 19.30 uri, Pisateljski oder, Velika sprejemna dvorana

Kriminal, revščina in literatura

Pogovor se bo nanašal na oblike kriminalizacije in posledično revščine v družbi ter na reflektiranje oziroma odnos (naše) književnost do tega. Vprašanja našega časa so vprašanja vseh časov – kakšno je razmerje med politiko, estetskim in filozofijo; kako se odraža moč oblastnih režimov v družbi; kakšna je estetika političnega, političnost estetike; kakšno je kritično mišljenje do tega. Pogovarjali se bodo Robert Simonišek, Vinko Möderndorferin Primož Repar. Dogodek povezuje Zoran Pevec.

32. Slovenski knjižni sejem, Država v fokusu: Italija. 

VABLJENI!