Knjigarna Bukla
Knjiga
Darilo terapije - PREDNAROČILO
Odprto pismo novi generaciji terapevtov in njihovim klientom
Izvirnik:
The gift of therapy
The gift of therapy
Urejanje: Renate Rugelj
Založba: UMco, 2017
Zbirka: Preobrazba
mehka vezava, 354 str.
Mere: 21x15 cm
ISBN: 978-961-6954-74-7
Redna cena: 24,90 €
Popust: 20 %
Prihranek: 4,90 €
V akciji: 20,00 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Trenutno ni na zalogi, rok dobave po dogovoru
Založnik o knjigi

Prednaročniška cena 20 € velja za plačila po predračunu do 30. marca 2017.

Brezplačna dostava

 

Darilo terapije je pronicljiva in bogata zbirka dognanj o koristnih in pozitivnih učinkih pa tudi o pasteh psiho­terapije, ki jo je napisal Irvin D. Yalom, najbrž najbolj znani živeči psihoterapevt (v prevodu že imamo njegovo knjigo Rabelj ljubezni). Skozi resnične primere nam Yalom, priznani profesor in psihoterapevt z dolgoletno prakso, ilustrira in doživeto opisuje različnost in kompleksnost težav, s katerimi se klienti obračajo po pomoč k strokovnjakom pa tudi občutljivo delo, ki ga opravljajo mojstri za zdravljenje človeške psihe.

Irvin D. Yalom v Darilu terapije bralcu ponudi svež, iskren in pronicljiv vpogled v specifično dinamiko, ki se odvija v odnosu med klientom in terapevtom. S strokovnim znanjem in bogatimi praktičnimi izkušnjami avtor predstavi množico provokativnih in včasih tveganih strategij, ki lahko vodijo klienta k okrevanju. Z dejstvi podkrepi in izpostavi številne faze v terapevtskem procesu, ki se mu zdijo ključnega pomena za uspešnost terapije, npr.: terapijo prilagoditi klientovim potrebam, odkrito priznati zmote, če pride do njih, pokazati klientu, da je terapevtu pomemben, spoznati klientovo domače okolje in se, razen v izjemnih primerih, ne odločati namesto klienta. Yalom v tej knjigi opozarja tudi na velik domet terapije, ki lahko služi, v primeru zlorabe pa škoduje obema stranema.

Knjiga je obvezno branje za vse tiste, ki se poklicno ali pa ljubiteljsko ukvarjajo s področ­jem človeške psihe ter  jih zanimata psihologija in psihoterapija. Hkrati pa Darilo terapije predstavlja jasen in uporaben priročnik za samopomoč tudi tistim, ki se znajdejo v stiski in si iz različnih razlogov ne poiščejo strokovne pomoči.

 

Dr. IRVIN D. YALOM (1931–) je ameriški profesor psihiatrije na Stanfordski univerzi, avtor mnogih cenjenih učbenikov in knjig, med drugim Eksistencialne psihoterapije in Teo­rije in prakse skupinske psihoterapije ter knjižne uspešnice Rabelj ljubezni in druge psihoterapevtske zgodbe (UMco, 2016). Poleg prispevka k učenju o skupinski psiho­terapiji je razvil tudi model eksistencialne psihoterapije, ki temelji na štirih danostih človeškega stanja: neizbež­nost smrti, svoboda pri oblikovanju svojega življenja, osamljenost ali izolacija in odsot­nost pomena oziroma smisla živ­ljenja. Za svoje psihoterapevtsko in strokovno delo je prejel različne nag­rade, njegova dela pa so prevedena v številne jezike. Je tudi mož, oče štirih otrok in trenutno dedek petim vnukom.

 

»Knjigo priporočam vsakomur, še posebej pa tistim, ki so se  s srcem in odprto glavo pripravljeni učiti.«

– prof. dr. E. Thomas Dowds

 

»Ko beremo Yaloma, on bere nas.«

– dr. Manca Košir

 

»Yalom je čarovnik, ki ničesar ne pusti zakritega.«

– Metro Times (Detroits)


Kdor je kupil to knjigo, je kupil tudi..
 Košarica knjigarne 
V košarici ni knjig.
 Vrtičkanje