Knjigarna Bukla
Knjiga
5 jezikov ljubezni
Skrivnost trajne ljubezni
Izvirnik:
Five languages of love (1992)
Five languages of love
Prevod: Klementina Logar enter
Založba: Družina, 2017
trda vezava, 166 str. Mere: 23x16 cm, 410 g ISBN: 978-961-04-0409-5
Spletna cena: 21,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Kategorije:
Ključne besede:
Založnik o knjigi

follow site Skrivnost trajne ljubezni – posodobljena izdaja
Hrepenenje po romantični ljubezni v zakonu je globoko zakoreninjeno v našo duševnost. Ogromno knjig govori o tej temi. Z njo se ukvarjajo v televizijskih in radijskih pogovornih oddajah. Na spletu mrgoli nasvetov. Ohranjanje ljubezni v zakonu je resen posel.

go to site Je to torej samo še ena knjiga več?
Dr. Gary Chapman je s svojo metodo petih jezikov ljubezni navdušil bralce vsepovsod po svetu zaradi preprostega recepta, kako odkriti ključ trajnega in ljubečega zakona. Po dolgoletnem svetovanju zakoncem je ugotovil, da obstaja pet čustvenih jezikov ljubezni – pet načinov, kako ljudje izražajo in razumejo ljubezen.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi 5 jezikov ljubezni in 5 jezikov ljubezni najstnikov)

Izkazovanje ljubezni in naklonjenosti med ljudmi je različno, tako kot smo si med sabo različni ljudje. Dr. Gary Chapman, avtor številnih knjig, ki jih lahko v slovenščini beremo že skoraj dvajset let, pravi, da sta čustvena jezika partnerjev (ali staršev in otrok) lahko tako različna, kot se med seboj razlikujeta slovenščina in kitajščina. Lahko se nekdo še tako trudi izražati ljubezen v slovenščini, toda če partner (zakonec ali otrok) razume samo kitajsko, nikoli ne bosta vedela, kako naj se ljubita. Po mnogih letih dela z zakonci, družinami in posamezniki je Chapman razvil povsem svoj, danes zelo znan petdelni princip ljubezni, ključ trajnega in ljubečega odnosa. Glavni jeziki ljubezni so po njegovem: besede, posvečeni čas, darila, usluge in dotiki. Najprej pa mora vsak sam odkriti, kateri jezik ljubezni je glavni zanj in kateri je na prvem mestu pri njegovem partnerju. Sčasoma, ko čustvena vznesenost in zaljubljenost v odnosu mineta, je namreč pomembno, da se naučimo govoriti jezik ljubezni drug drugega. Enako velja za najstnike – ko odraščajo, se na svoje starše ne odzivajo več tako, kot so se v otroštvu, zato je treba poskusiti nekaj novega. Svet, v katerega vstopajo mladostniki danes, je gotovo drugačen, kot je bil v časih, ko so odraščali njihovi starši. Poleg naprednejše tehnologije so mladi bolj izpostavljeni nasilju, živijo v razdrobljenih družinah, krmariti morajo skozi novovzpostavljena pravila spolnosti in svojo identiteto razjasniti s pomočjo moralnih in religioznih vrednot. Ključ pa so seveda starši, ki jih ljubijo in morajo v tem obdobju sprejeti nekaj novih uvidov ter najti pravi način, kako govoriti njihov jezik in jim pomagati napolniti rezervoar ljubezni. Samo fizična bližina med starši in otroki še ne pomeni čustvene povezanosti, saj ta zahteva komunikacijo in sporazumevanje. Najstniki predvsem potrebujejo občutek sprejetosti in podporno pozitivno okolje, kjer lahko pride do izraza vseh pet jezikov ljubezni. Obe knjigi imata na koncu še krajši vprašalnik, v prvi je namenjen parom, da bi spoznali, v katerem jeziku si partnerja izkazujeta naklonjenost, v drugi knjigi pa morajo staršem pomagati najstniki in rešiti test, da se bodo vsi člani družine laže sporazumevali in prepoznali govorico ljubezni drugega. Nikoli ni prepozno za drugačen, nov začetek pravijo, in čeprav ljubezen ne izbriše preteklosti, lahko spremeni vašo prihod­nost. Velja poskusiti. 

here
Renate Rugelj; Bukla 137

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

follow