Knjigarna Bukla
Knjiga
Predpričevanje
Revolucionarna metoda vplivanja na odločanje
Izvirnik:
Pre-suasion; A revolutionary way to influence and presuade (2016)
Pre-suasion
Prevod: Branko Gradišnik Urejanje: Samo Rugelj
Založba: UMco, 2018 Zbirka: Preobrazba
mehka vezava, 484 str. Mere: 21x15 cm, 642 g ISBN: 978-961-7050-06-6
Spletna cena: 26,90 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

 Nova knjiga avtorja uspešnice Vplivanje

source url

enter »Fascinantna, tekoča in izvirna knjiga enega od velikanov vedenjske znanosti.«–
Tim Harford, avtor knjige Ekonomist pod krinko

»Izjemno in fascinantno branje o tem, kako najpomembnejša orodja prepričevanja niso besede, ki jih izberemo v določenem trenutku, temveč to, kako že pred tem pripravimo sceno zanje. Robert Cialdini je najpomembnejši svetovni strokovnjak za vplivanje in po branju Predpričevanja na to nikoli več ne boste več gledali enako.«
– Adam Grant, avtor knjig Izvirnost in Daš in dobiš

»Nobene psihološke raziskave niso bile uporabljene pogosteje ali uspešneje kot te, ki jih je opravil Robert Cialdini, ki je dobesedno »ustvaril« pojem vplivanja. Sedaj mu je zopet uspelo pokazati na pomembnost trenutka pred poskusom prepričevanja. To je klasični Cialdini – prepričljiv, izviren in takoj praktično uporaben.«
– Richard H. Thaler, Nobelov nagrajenec za ekonomijo in avtor knjige Misbehaving


Ko pride do prepričevanja, se vseskupaj začne, še preden začnete govoriti.
V svoji globalni in sedaj že klasični uspešnici Vplivanje, prevedeni tudi v slovenščino, je profesor Robert Cialdini preoblikoval način, na katerega se je razmišljalo o veščini prepričevanja. S knjigo Predpričevanje pa Cialdini sedaj nov pogled na veščino vplivanja, ki je pravo razodetje: ne gre samo za to, kaj in kako rečemo s končnim namenom vplivanja, temveč so pomembni tudi tisti trenutki, preden začnemo govoriti. 

To je svet pred-pričevanja, kjer subtilno spremenjene vsakdanje pogovorne fraze, na videz nepomembni vizualni znaki ter na prvi pogled nepomembna izbira lokacije srečanja oziroma sestanka, lahko pripravi ljudi do tega, da rečejo »da«, še preden sploh dobijo vprašanje. To je svet, kjer na začetku zastavljeno pravo vprašanje povzroči razkritje obilja informacij, ki pozornemu opazovalcu seveda ne uidejo, kjer na spletni nakup vplivajo podobe v ozadju, ki so povsem nepovezane s prodajanimi izdelki, in kjer na izpitne rezultate vpliva postavitev učilnice. In, seveda, kot razkriva mojster Cialdini, to je svet, v katerem se lahko izmojstrite za vse te dejavnosti.

Če razumete orodja pred-pričevanja, boste bolje priprav­ljeni na to, da zmagate v debatah, laže dobite podporo za svoje ideje ali predstavite svoj projekt – bolje vam bo šlo celo to, da prepričate samega sebe in naredite nekaj, kar se vam zdi (pre)težko. Delo, ki temelji na najnovejših znanstvenih študijah o prepričanju in vplivanju, vsebuje fascinantne študije primerov, tako da je Predpričevanje knjiga, ki je po eni strani vseskozi strokovno utemeljena, po drugi strani pa prinaša navdušujoč pregled nenavadnega delovanja človeškega uma. Poleg tega pa je Predpričevanje tudi izjemen praktični vodnik, ki lahko izboljša in okrepi vaše sposobnosti vplivanja.

O avtorju:
Dr. Robert B. Cialdini (1945) je profesor psihologije in trženja na univerzi v Arizoni ter direktor podjetja Influence at Work, ki se ukvarja z usposabljanjem in svetovanjem na področju vplivanja, prepričevanja in pogajanja. Na teh področjih velja za mednarodno priznanega strokovnjaka, kar potrjuje tudi njegovo dolgoletno šolanje in poglobljeno raziskovanje psihologije vplivanja. Njegova knjiga Vplivanje velja za biblijo na področju psihologije prepričevanja tudi po več desetletjih od izida. Predpričevanje je njegovo najnovejše delo, s katerim Cialdini zaokrožuje temo prepričevanja in vplivanja na soljudi.
Več o avtorju in njegovem delovanju na spletni strani: www.influenceatwork.com

go site