Knjigarna Bukla
Knjiga
(Poštena) resnica o nepoštenosti
Kako lažemo vsem – še posebej sebi
Izvirnik:
The (Honest) Truth About Dishonesty; How We Lie to Everyone – Especially Ourselves (2012)
The (Honest) Truth About Dishonesty
Prevod: Sandi Kodrič Urejanje: Samo Rugelj Spremna beseda: Sandi Kodrič, Samo Rugelj
Založba: UMco, 2013
Zbirka: Angažirano
mehka vezava, 266 str.
Mere: 21x15 cm, 389 g
ISBN: 978-961-6803-53-3
Redna cena: 24,90 €
Popust: 10 %
Prihranek: 2,49 €
Spletna cena: 22,41 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi

go to link KAKO DOBRO POZNATE SVOJEGA NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA, SVOJEGA ŠEFA, SVOJE STARŠE?
VSI SO DOBRI, POŠTENI LJUDJE, KAJNE?
NI RES.

Skoraj vsi si redno pridobivamo osebno korist z nepoštenim ravnanjem. Dan Ariely, avtor uspešnice Predvidljivo nerazumni, se vrača z novo knjigo, ki podira ustaljene predstave in nas sili, da se iskreno zazremo vase.

Pri svojem raziskovalnem delu Dan Ariely proučuje kompleksnost naših vsakodnevnih odločitev in kaj vse vpliva nanje. Kateri dejavniki nas spodbudijo h goljufanju, kaj povzroča altruistično obnašanje, kako opogumiti druge, da vam povedo resnico ali lažejo za vas – vse to nam Ariely prikaže s pomočjo inovativnih poskusov in primerov iz resničnega življenja.

Fascinantno in provokativno, pa vendar vsem razumljivo potovanje v srčiko človeškega uma, nam knjiga (Poštena) resnica o nepoštenosti, razpleta najgloblje skrivnosti človekovega obnašanja.

get link

ZAKAJ NEKOMU UKRADEMO GAZIRANO PIJAČO IZ HLADILNIKA, DROBIŽA PA NE?
ZAKAJ JE BOLJ VERJETNO, DA BOSTE PLONKALI PRI TESTU IZ MATEMATIKE, ČE STE NA DIETI?
ZAKAJ VAS NOŠENJE OBLAČIL PONAREJENIH BLAGOVNIH ZNAMK SILI V NEPOŠTENOST?

go here
Večkrat nagrajeni raziskovalec globin človeškega obnašanja Dan Ariely v tem nadaljevanju svoje uspešnice Predvidljivo nerazumni pozornost namenja vprašanjem nepoštenosti. Izsledki njegovih raziskav bodo spremenili vaš pogled na sebe, na vaša dejanja in dejanja drugih.

»Pri pojasnjevanju skrivnostnih razlogov za naše obnašanje ni boljšega pisca od Dana Arielyja … Njemu uspe biti neustavljivo zabaven celo pri odkrivanju temnih strani človeške narave.« – Chris Anderson, urednik revije Wired


DAN ARIELY (1967) je profesor psihologije in vedenjske ekonomije na univerzi Duke, kjer sodeluje v Fuquovi poslovni šoli, v Centru za kognitivno nevroznanost ter na medicinski in ekonomski fakulteti. Njegovi knjigi Predvidljivo nerazumni in Dobra plat nerazumnosti sta postali mednarodni uspešnici.
Prvi doktorat si je pridobil iz kognitivne psihologije, nato pa še drugega iz poslovne administracije. Ustanovil je Center za vnaprejšnje védenje, ki ga še vedno vodi. O njegovem delu so pisali časopisi New York Times, Wall Street Journal, Washington Post, Boston Globe in drugi.
Z ženo Sumi ter otrokoma Amitom in Neto živi v Durhamu v Severni Karolini.

go to link
Recenzija Bukla
Ariely (1967) je vedenjski psiholog in skupaj z Gladwellom in Andersonom spada v prvo ligo avtorjev intrigantnih neleposlovnih knjig. Po uspešnici Predvidljivo nerazumni, v kateri je Ariely obdelal pogosto neracionalnost človekovega obnašanja, se je v pričujočem delu (prevod izhaja samo nekaj mesecev po izvirnem izidu) lotil človekove nepoštenosti. S serijo prepričljivih in zabavnih poskusov je pokazal, da je običajen človek velikokrat v situaciji, da bi se okoristil na način, ki je v nasprotju z etičnimi pravili, na njegovo ravnanje pa vplivajo raznovrstne okoliščine, ki to težnjo okrepijo ali zavrejo. Izjemno aktualen priročnik proti goljufom, ki pa ga je najprej najbolje uporabiti pri samem sebi.
Samo Rugelj; Bukla 84-85

© Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

go to link