Knjigarna Bukla
Knjiga
Rojeni za tek
Izvirnik:
Born to Run: A Hidden Tribe; Superathletes, and the Greatest Race the World Has Never Seen (2009)
Born to Run: A Hidden Tribe
Prevod: Jure Capuder teens wichsen
Založba: Sanje, 2012 http://livingfont.com/?WEBCAMS=free-online-porn Zbirka: Kiosk get link Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
mehka vezava, 272 str. ISBN: 978-961-274-137-2 2 way sex cam
Spletna cena: 12,99 €
V ceno je vključen 9,5% DDV
Na zalogi, rok dobave 3-4 dni
Založnik o knjigi
McDougall nas z duhovitostjo in zavidljivim besednim zakladom popelje od harvardskih laboratorijev do osončenih dolin in zasneženih vrhov, kjer vedno večje število ultratekačev preizkuša meje svojih teles. Rojeni za tek je ena tistih redkih knjig, ki ne zaposli le uma, ampak navdihne tudi telo – ko spoznaš, da skrivnost sreče leži prav pod tvojimi nogami in da smo bili vsi rojeni za tek. Polna neverjetnih osebnosti, osupljivih atletskih dosežkov, najnovejših znanstvenih odkritij in čistega navdiha. Rojeni za tek je knjiga-pustolovščina, ki se začne s preprostim vprašanjem: Zakaj me boli noga? V iskanju odgovora se avtor Christopher McDougall odpravi po poti iskanja najbolj vzdržljivih tekačev na svetu – ki mu pomagajo spoznati, da je vse, kar smo mislili, da vemo o teku, zmota.
Recenzija Bukla
Pred dvema letoma je izšla knjiga Ultramaratonec, prvoosebno poročilo znanega ameriškega tekača Deana Karnazesa o lastnih tovrstnih podvigih ter svoji poti do njih. Sedaj je pred nami malce drugačna tekaška knjiga, ki je izvirno izšla leta 2009, v njej pa se McDougall (1962), po poklicu novinar in poročevalec, po telesni konstituciji pa hrust, ki so mu zdravniki odsvetovali tek, ker naj zanj ne bi bil primeren, odloči, da bo prišel do konca skrivnosti o dolgotrajnem vzdržljivostnem teku, ki ga v mehiških kanjonih še danes prakticira skrivnostno pleme Tarahumare kot svojevrstno obliko tekmovalnega druženja. In kakšno poročilo je to! Mešanica kriminalke o iskanju »Caballa Bianca«, razkuštranega posebneža, ki ga edini lahko pripelje do Tarahumar, pa eklektična kolekcija najbolj ekstremnih likov iz ameriških ultratekaških preizkušenj, mestoma napeta kronika najbolj divjih ultratekaških tekmovanj s presenetljivimi razpleti, deloma pa poglabljanje v filozofijo in fiziologijo teka, v njegov zen in v analizo škode, ki jo je s svojimi športnimi copati v desetletjih naredil Nike! Svojevrsten vodnik po teku z živim, neposrednim in humornim slogom vabi tako na tekaški teren kot k nadaljnjemu branju na to temo! kik friend finder dirty follow link
Samo Rugelj

source url © Bukla – Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Pogoji uporabe.

source link